Μάριους Γκούσταφσον: Ο «ευνουχιστής» του Λονδίνου που έκανε ακρωτηριασμούς σε live streaming (Videos)

Ο νορβηγικής καταγωγής Μάριους Γκούσταφσον, 46 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια καθώς κρίθηκε ένοχος για τη δημιουργία ενός κυκλώματος μερικών δεκάδων ανθρώπων που προέβαιναν σε πράξεις εθελούσιου ακρωτηριασμού μελών των σωμάτων τους -κυρίως όρχεων και πέους- αλλά και άλλων απεχθών παραβιάσεων και παραμορφώσεων του ανθρώπινου σώματος.

Τον άρρωστο ρόλο του «ευνουχιστή» είχε αναλάβει ο Γκούσταφσον, ο οποίος όχι μόνο πληρωνόταν από τα εθελούσια θύματα, αλλά είχε δημιουργήσει και website μέσω του οποίου μετέδιδε σε live streaming

τις αιματηρές του επεμβάσεις.

Life sentence for the ‘Eunuch Maker’ Marius Gustavson.
He cut off gentleman's body parts, and had his own bits removed for a paying internet audience. He ate body part salads. but kept his own member in a drawer. For four years . https://t.co/8z27EoLWa0 pic.twitter.com/RU8rkE1sNF

— CourtNewsUK (@CourtNewsUK) May 9, 2024

Ο Γκούσταφσον, ασκούσε αυτή τη δραστηριότητα στο σπίτι του, στο Τότεναμ, του Λονδίνου, το διάστημα 2017 – 2021, και εμπλέκεται σε τουλάχιστον 29 υποθέσεις ευνουχισμού και άλλων ακρωτηριασμών, ενώ ένα από τα θύματά του ήταν και ένα αγόρι 16 ετών, στο οποίο έκανε ηλεκτρικά σοκ.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο Γκούσταφσον είχε αποκομίσει τουλάχιστον 300.000 λίρες Αγγλίας, από τα 22.841 άτομα που ήταν εγγεγραμμένα στην πλατφόρμα του. Αποδείχθηκε επίσης ότι ο Γκούσταφσον, διατηρούσε σε γυάλες στο ψυγείο και στη συνέχεια πωλούσε τα αποκομμένα μέλη σε πρόθυμους αγοραστές, ενώ συχνά αυτό – ακρωτηριαζόταν ή άφηνε άλλους να τον ακρωτηριάσουν.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλλε 5 χρόνια φυλάκισης στον Ντάμιεν Μπερνς, 36 ετών, επειδή ακρωτηρίασε το μόριο του Γκούσταφσον, και 3 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκισης στον Τζέικομπ Κρίμι – Άπλεμπι, 23 ετών, επειδή κατέψυξε το πόδι του Γκούσταφσον, πράγμα το οποίο οδήγησε τελικά στον μερικό ακρωτηριασμό του ποδιού αυτού.

Εκτός από την αποστροφή για τη φύση και την αγριότητα των πράξεων αυτών, το δικαστήριο έκρινε πως οι αποτρόπαιες αυτές σωματικές παραμορφώσεις εγκυμονούσαν και σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των «εθελούσιων θυμάτων», αφού πραγματοποιούνταν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, από ανθρώπους που δεν ήταν γιατροί.

Υπολογίζεται ότι ο «ευνουχιστής» Μάριους Γκούσταφσον, θα μείνει στη φυλακή τουλάχιστον 22 χρόνια.

Η υπόθεση καταδεικνύει μια αρρωστημένη τάση για θέαση αποτρόπαιων πράξεων, η οποία υπήρχε και παλιότερα (από τις δεκαετίες του 1970 και 1980), με τα περίφημα φιλμ «snuff», που απεικόνιζαν δολοφονίες, βιασμούς κι άλλες εγκληματικές πράξεις, και τα οποία κυκλοφορούσαν παράνομα. Αυτή η διεστραμμένη τάση, στις μέρες μας γίνεται πλέον on line, και μάλιστα σε live streaming.

Δυσάρεστος οιωνός, για τον αιώνα μας, όταν η «ανθρώπινη ύβρις» και οι «αποτρόπαιες πράξεις» συναντιούνται με το θέαμα…  

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύφθηκε «εργοστάσιο τρολ» της ακροδεξιάς που στηρίζει την σουηδική κυβέρνηση

Times: Η Χαμάς σχεδίαζε να δημιουργήσει βάση στην Τουρκία για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο στη Φλόριντα – Μετέφερε μετανάστες – εργάτες γης

Keywords
Τυχαία Θέματα