Ο Τσίπρας, η μεταπολιτική, η λογική των… viral και ο Κασσελάκης

Μία αποστροφή στην ομιλία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Eurojam 2024 ήχησε… κάπως στα αυτιά των ανθρώπων της Κουμουνδούρου. Για να το πούμε ευθέως, η αποστροφή αυτή εκλήφθηκε ως έμμεση αιχμή στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Απάντηση στις κρίσεις δεν είναι η αντιπολιτική, απάντηση στην άνoδο της ακροδεξιάς δεν είναι ούτε η μετα-πολιτική που επικεντρώνεται στο να “γίνεσαι viral”, αντί να κινητοποιείς τους πολίτες στη βάση προοδευτικών πολιτικών».

Είναι γνωστό ότι ο Κασσελάκης

«παίζει» έντονα με τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ η ρητορική περί «μεταπολιτικής» χρησιμοποιείται στον ευρύτερο χώρο περισσότερο από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να επικρίνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν ταυτίζεται με τους πρώην συντρόφους του, ούτε φυσικά ετεροπροσδιορίζεται. Και φυσικά έχει τη δική του ανάλυση και  άποψη για τα πράγματα, χωρίς να πρέπει να εξηγεί πάντα κάθε απορία.

Αλλά στις πονηρές εποχές που ζούμε όλοι διυλίζουν το παραμικρό.

Πάντως από το περιβάλλον του Κασσελάκη, αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  δεν υπάρχει καμία διάθεση για τριβές με τον πρώην πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης

Έτσι λειτουργεί η πλατφόρμα του iSyriza για τις καταγγελίες προβλημάτων στο σύστημα Yγείας

Σε Καλπάκι Ιωαννίνων και μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου την Πέμπτη ο Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: Το προσκλητήριο για τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ στα Χανιά

Keywords
Τυχαία Θέματα