Όψιμη απολογία… επιτελάρχη

Με την πλημμυρίδα των τρακτέρ να πολιορκεί την κυβέρνηση (αλλά και την «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και την «πομπώδη» παρουσίαση της επιστολής Μπλίνκεν για την προοπτική των F-35 να μην «σβήνει» τη διαπραγματευτική «επιστροφή» του νεοσουλτάνου στους κόλπους της ατλαντικής περιοχής, ο πρωθυπουργός αποφάσισε πως χρειαζόταν μια «συγκρατημένη» και ψύχραιμη παραδοχή των δυσκολιών, γι’ αυτό προχώρησε σε μια όψιμη αναγνώριση των καθυστερήσεων και των ελλειμμάτων στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Είναι προφανής η αναγκαιότητα να κατεβάσει τόνους και προπαγανδιστικές υπερβολές, ενώ πολλαπλασιάζονται

και διευρύνονται κριτικές, κινητοποιήσεις και εσωκυβερνητικές διαφοροποιήσεις με «αιχμή» το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Βλέπετε, την ώρα που το «επιτελικό» επικοινωνιακό πρόταγμα άνοιγε υπερβολικά ακόμη και τη δαπάνη για τους υπερεξοπλισμούς, η απεσταλμένη στην Άγκυρα αναπληρώτρια υπουργός των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ... άνοιγε μεγάλο παράθυρο για «επιστροφή» της γείτονος στη συμπαραγωγή των F-35 (αν «αφήσει» τους S-400)!!! Ο πρωθυπουργός «διόρθωσε» την «παραγγελία» προς τα κάτω (αντί για 40 αεροσκάφη μίλησε για μία μόνο μοίρα) και προσπάθησε να αναδείξει την προοπτική συμπαραγωγής για τις νέες φρεγάτες, ώστε να παρουσιαστεί μια πιο αναπτυξιακή εκδοχή της αμυντικής πολιτικής.

Αν και διάνθισε με «τα σκαλτσούνια» την πρόσφατη συζήτησή του με τον Μπλίνκεν, δεν μας είπε τίποτα νέο για τη «στρατηγική» προσοχή του υπερατλαντικού εταίρου για τη χώρα μας, ενώ ξανανεβαίνει η προσοχή για τον απρόβλεπτο και επαμφοτερίζοντα Ερντογάν. Τα ήρεμα νερά καλά είναι για τους δύο λαούς, αλλά οι αυριανές «κακοκαιρίες» δεν εξαφανίζονται με απλές επαναλήψεις… καλών δηλώσεων.

Με απολογητικά «αφοπλιστικό» τρόπο παραδέχτηκε «επιτελικότατα» πως οι αγρότες «έχουν δίκιο» για την πολύμηνη καθυστέρηση ρύθμισης των χρεών για το ρεύμα, ενώ… άνοιξε και τον κρατικό κορβανά για σοβαρή αύξηση της πρώτης αρωγής των Θεσσαλών αγροτών από 2.000 ευρώ σε 5.000 – 10.000! Βέβαια δεν μας είπε γιατί έπρεπε να πλημμυρίσουν τα τρακτέρ κάμπους, δρόμους, πόλεις και τώρα την «Agrotica» για να γίνει «γαλαντόμος» ο γενικός επιτελάρχης.

Έξι μήνες μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές «κατάλαβε» (καλά, δεν ρώταγε τον… υπουργό του;) ότι εξαπλώθηκε ο πληθωρισμός της κερδοσκοπίας και, το κυριότερο, ότι… τώρα (!) έχουμε «δύο Ελλάδες». Όταν έδινε τα «βοηθήματα», δεν έβλεπε ότι οι πιο αδύναμοι, μικροί, μικρομεσαίοι δεν αντέχουν.

Τώρα για την περιβόητη και εξαφανισθείσα… πανεπιστημιακή αστυνομία θα μας πει σε άλλη συνέντευξη (άλλωστε και ο νέος υπουργός μάλλον την… «ψάχνει»), ενώ και για την… Υγεία δεν υπήρξε χρόνος για απαντήσεις. Θα μου πείτε εδώ στέλεχος της… αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε βαρύγδουπα ότι «τον ήπιαμε στους αγρότες», λες και στα άλλα κοινωνικά μεγέθη «πέτυχαν».

Με την Ιεραρχία να κινείται εκκωφαντικά από άμβωνος και όχι μόνον, την ευρύτερη αντιπολίτευση να… «μπουσουλάει», ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με καθυστερήσεις και ανεπάρκειες την κεντροδεξιά «συνταγή» του προς το παρόν, ανησυχώντας βέβαια για την εντεινόμενη κοινωνική δυσφορία, που όμως δεν βρίσκει πολιτικό αντίκτυπο…

Διαβάστε επίσης:

Η «Οδύσσεια» της στέγασης…

Απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ: Παράνομες οι συνταξιοδοτικές πράξεις για τους ασφαλισμένους του τ. ΤΣΜΕΔΕ

Τι πραγματικά θα δώσουμε για να πάρουμε τα F-35;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όψιμη …,opsimi …