Πάσχα: Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα και αύριο – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά, καθώς σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, οι καταναλωτές «τρέχουν» για τα τελευταία τους ψώνια.

Γι’ αυτό τον λόγο, σε ισχύ βρίσκεται και το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Αύριο, Μεγάλο

Σάββατο, τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν στις 9 το πρωί και να κατεβάσουν ρολά στις 3 το μεσημέρι.

Αντιθέτως, την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και φέτος από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Τετάρτη του Πάσχα.

Όπως κάθε χρόνο, τα μέσα θα ολοκληρώσουν τα δρομολόγιά τους πριν τις 23:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής δεν θα ισχύει η παράταση του ωραρίου λειτουργίας με τα μέσα να κυκλοφορούν ως τα μεσάνυχτα.

Πιο αναλυτικά για τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ ισχύουν τα εξής:

Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου: Για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Σαββάτου».Μ. Σάββατο 4 Μαΐου: Όλα τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται νωρίτερα ώστε να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις 23:00 το βράδυ.Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου: Για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών»Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου: Για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών»Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου: Για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών».Τετάρτη του Πάσχα 8 Μαΐου: Για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Σαββάτου».

Ανάλογα με την επιβατική κίνηση και εφόσον κριθεί αναγκαίο, για όλες τις ημέρες του Πάσχα, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων καθώς και το Λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, για τα δρομολόγια Μέσων Μεταφοράς σταθερής τροχιάς ισχύουν τα εξής:

Για τις συχνότητες δρομολογίων των μέσων σταθερής τροχιάς στις Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, καθώς και στο Τραμ κατά το χρονικό διάστημα από τη Μ. Παρασκευή 03/05/2024 έως και τη Τετάρτη του Πάσχα 08/05/2024, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά από τον σύνδεσμο:

ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕΤΡΟ & ΤΡΑΜ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (3-8 ΜΑΪΟΥ 2024).

Ειδικότερα, το βράδυ του Μ. Σαββάτου οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν ως εξής:

Στη Γραμμή 1 από τον Πειραιά και την Κηφισιά και από Κηφισιά προς Πειραιά στις 22:20.Στη Γραμμή 2 από την Ανθούπολη στις 22:46 και από το Ελληνικό στις 22:43.Στη Γραμμή 3 από τη Δ. Πλακεντίας στις 22:42 και από το Δημοτικό Θέατρο στις 22:39.Από το σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» προς όλες τις κατευθύνσεις στις 23:00.Από το Αεροδρόμιο στις 22:22 και από το Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 21:43.Στη Γραμμή 6 Τραμ από την Πικροδάφνη στις 22:00 και από το Σύνταγμα στις 22:45.Στη Γραμμή 7 Τραμ από το Καλαμάκι στις 22:07 και από την Αγία Τριάδα στις 22:43.Στις Γραμμές 6 & 7 Τραμ με ανταπόκριση στην Πικροδάφνη από Σύνταγμα προς Καλαμάκι στις 22:30 και αντίστροφα στις 21:52 και από Αγία Τριάδα προς Σύνταγμα στις 21:28 και αντίστροφα στις 21:30.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: 85χρονος πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο

Έξοδος των εκδρομέων: Γεμάτα πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ – Ουρές στην Αθηνών-Κορίνθου

Άγιο Φως: Πώς θα μεταφερθεί εγκαίρως το Μ. Σάββατο σε όλη τη χώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάσχα, Μέχρι, – Πώς, Μέσα Μεταφοράς,pascha, mechri, – pos, mesa metaforas