Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζει το βίντεο με την όμηρο της Χαμάς που απελευθερώθηκε και συναντά τη γιαγιά της

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη συνάντηση της γυναίκας στρατιώτη, Όρι Μεγκίντις, την οποία είχε απαγάγει η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, με τη γιαγιά της- μετά την απελευθέρωσή της από τον στρατό του Ισραήλ.

«Η στιγμή που η Όρι Μεγκίντις που απήχθη από τη Χαμάς στις 7/10, επανενώθηκε με τη γιαγιά της. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τις υπόλοιπες οικογένειές μας στο σπίτι» αναφέρει η λεζάντα στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

The moment Ori Megidish, who was kidnapped by Hamas

on 7/10 was reunited with her grandmother

We will do everything we can to bring the rest of our families home. #BringThemHomepic.twitter.com/ir4h3a86Up

Israel ישראל (@Israel) October 30, 2023

Μόλις έγινε γνωστή η απελευθέρωση της γυναίκας οι συγγενείς της ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς:

Ori Megidish, la soldate secourue, a fourni des informations utiles sur sa captivité https://t.co/jkr1GY2J94

— TOIAlertsFR (@TOIAlertsFR) October 30, 2023

Israelis erupt into celebration after the successful rescue mission of Ori Megidish from Hamas captivity. #StopHamas #StandWithIsrael

pic.twitter.com/9WP1piRQ9A

— Radical Alert (@radicalalert) October 30, 2023

The Aunt of #IDF soldier Cpl. Ori Megidish speaks after her niece was returned home Monday. Megidish was rescued from Hamas captivity during an overnight operation in the Gaza Strip. She was found in good condition.

1/2 pic.twitter.com/MUqk0Ybie2

Israel Daily News Podcast (@IsraelPodcast) October 30, 2023

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά τη διάρκεια νέας ενημέρωσης, είπε ότι ο στρατός θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αφού οι δυνάμεις διέσωσαν τη δεκανέα Όρι Μεγκίντις σε μια ολονύκτια επέμβαση.

«Θα ήθελα να μεταφέρω ένα μήνυμα στους ομήρους και τις οικογένειές τους, εμείς, οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) και η Shin Bet (Υπηρεσία Ασφαλείας), είμαστε όλοι υποχρεωμένοι, έχουμε ηθική υποχρέωση να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους στα σπίτια τους», λέει.

Επίσης, δήλωσε ότι μετά τη διάσωσή του, η Μεγκίντις συναντήθηκε με τον αρχηγό του επιτελείου των IDF, Αντιστράτηγο Herzi Halevi και τον επικεφαλής της Shin Bet, Ronen Bar, περιγράφοντάς το ως μια «πολύ συγκινητική συνάντηση».

Ο Χαγκάρι πρόσθεσε ότι η Μεγκίντις κατάφερε να θυμηθεί όλα όσα είδε στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία, όπως τόνισε, μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε γυναίκα στρατιώτη που κρατούνταν στη Γάζα, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

This is the announcement released by the Shin Bet Spokesperson and the IDF Spokesperson:

"Tonight, female soldier private Uri Magidish was released, during a ground operation, after she was kidnapped by the terrorist organization Hamas on October 7. The soldier was medically… pic.twitter.com/2Kso4cwZt2

— Michael A. Horowitz (@michaelh992) October 30, 2023

Πρόκειται για την Όρι Μεγκιντίς η οποία είχε αιχμαλωτιστεί από τη Χαμάς στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

This is the announcement released by the Shin Bet Spokesperson and the IDF Spokesperson:

"Tonight, female soldier private Uri Magidish was released, during a ground operation, after she was kidnapped by the terrorist organization Hamas on October 7. The soldier was medically… pic.twitter.com/2Kso4cwZt2

— Michael A. Horowitz (@michaelh992) October 30, 2023

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Shin Bet και τον Εκπρόσωπο του IDF:

«Απόψε, η γυναίκα στρατιώτης στρατιώτης Όρι Μεγκιντίς αφέθηκε ελεύθερη, κατά τη διάρκεια χερσαίας επιχείρησης, μετά την απαγωγή της από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Εξετάστηκε ιατρικά, η κατάστασή της είναι καλή και συναντήθηκε με την οικογένειά της».

Συγχαρητήρια από Νετανιάχου

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τη δεκανέα του ισραηλινού στρατού που απήχθη από τη βάση του Nahal Oz στις 7 Οκτωβρίου. Επίσης, συνεχάρη τη Shin Bet και τον IDF, λέγοντας ότι αυτό το επίτευγμα «εκφράζει τη δέσμευσή μας να απελευθερώσουμε όλους τους απαχθέντες».

Ο Νετανιάχου απευθύνθηκε στη Χαμάς και έστειλε το μήνυμα ότι «θα συνεχίσουμε να σε ακολουθούμε, θα συνεχίσουμε να σε κυνηγάμε. Θα σε χτυπάμε μέχρι να πέσεις».

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρή επίθεση Πούτιν στις ΗΠΑ: Η «αμερικανική ελίτ» πίσω από τις σφαγές αμάχων στη Γάζα

Μάθιου Πέρι: Χαμός στο Twitter μετά τα post του Μπρέναν για τον θάνατο του ηθοποιού – «Μ’ αρέσει να πεθαίνουν τοξικομανείς»

Γάζα: Χτυπήθηκε το νοσοκομείο τουρκοπαλαιστινιακής φιλίας- Καταδικάζει η Τουρκία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ, Συγκλονίζει, Χαμάς,polemos, israil, sygklonizei, chamas