Πούτιν και Τζινπίνγκ απέφυγαν τις λεπτομέρειες στα ΜΜΕ: «Θερμές και συντροφικές οι σχέσεις μας»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο με τον κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, πως οι δύο ηγέτες διεξήγαγαν συνομιλίες οι οποίες ήταν «θερμές και συντροφικές».

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως η «έγκαιρη» απόφαση των ρωσικών και των κινεζικών αρχών να πραγματοποιούν συναλλαγές στα εθνικά νομίσματά τους, αύξησε το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.

«Σήμερα 90% όλων των πληρωμών γίνονται ήδη σε ρούβλια και γιουάν», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμα στην κοινή συνέντευξή του με τον κινέζο ομόλογό

του στο Πεκίνο πως η Μόσχα είναι ευγνώμων προς την Κίνα για τις προσπάθειές της για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Ο Πούτιν δήλωσε πως θα ενημερώσει τον Σι Τζινπίνγκ για την κατάσταση στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται σε αρκετά μέτωπα.

Στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στην Κίνα για να περιορίσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία, όμως το Πεκίνο είναι αρκετά ισχυρό για να αντισταθεί.

«Υπάρχουν απόπειρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες να ασκήσουν ασύστολα πίεση στην Κίνα για να περιορίσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία», δήλωσε ο Πεσκόφ μιλώντας στην εφημερίδα Ιζβέστια.

«Όμως οι Κινέζοι είναι αρκετά ισχυροί ώστε να αντιστέκονται σ’ αυτό», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

H Πρόεδρος της Ταϊβάν φιλοξένησε drag queen show στο Προεδρικό Μέγαρο (video)

Γάζα: Νεκροί πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες από «φίλια» πυρά στην Τζαμπαλίγια – «Εμφύλιος» στο Τελ Αβίβ για τα μεταπολεμικά σχέδια Νετανιάχου

Αμερικανός στρατιώτης που κρατείται στη Ρωσία ομολόγησε την ενοχή του για κλοπή

Keywords
Τυχαία Θέματα