«Ψάχνεται» στην Αργεντινή ο Ζελένσκι: «Παρών» στην ορκωμοσία του ακροδεξιού El Loco με το πριόνι

Την ώρα που αυξάνονται οι διεθνείς πιέσεις στην Ουκρανία προς την κατεύθυνση της αποδοχής μιας ενδεχόμενης «διπλωματικής διευθέτησης» με τη Ρωσία, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποφασίζει να παραστεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στην ορκομωσία του Αργεντινού ομολόγου του, του «ασταθή ακροδεξιού-φιλελεύθερου» Χαβιέρ Μιλέι, που εμφανιζόταν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις με ένα αλυσοπρίονο.

Τα σχέδια για επίσκεψη του Ζελένσκι στο Μπουένος Άιρες επιβεβαιώθηκαν από ουκρανικές πηγές

Μέσα

ενημέρωσης από την Αργεντινή διευκρινίζουν ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν από την αρχή στη λίστα των καλεσμένων, αλλά η παρουσία του δεν ήταν δεδομένη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ζελένσκι στη Λατινική Αμερική μετά την εισβολή στα ουκρανικά εδάφη από τις ρωσικές δυνάμεις και μάλιστα την ώρα που ΗΠΑ και Ευρώπη κλείνουν τη στρόφιγγα, με τον ίδιο να φοβάται πραξικόπημα και να προχωρά σε αλλαγή τακτικής. Μετά την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση, στην οποία είχε επενδύσει η Δύση, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έδωσε εντολή να περάσει ο στρατός σε θέση άμυνας, ενώ δυτικά ΜΜΕ διαπιστώνουν πως πλέον ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, φαίνεται ότι μπορεί να νικήσει, για λόγους κυρίως που αφορούν την αντοχή.

Διαβάστε επίσης:

Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Washington Post

Θετικά υποδέχτηκε ο τουρκικός τύπος την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – «Καθοριστική συνάντηση μετά από έξι χρόνια»

ΕΡΤ: Σε πορεία διάλυσης η εταιρεία με ευθύνη πρωθυπουργού και διοίκησης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Keywords
Τυχαία Θέματα