Σε Λευκάδα και Μεγανήσι η Όλγα Κεφαλογιάννη

Στη Λευκάδα και το Μεγανησι βρέθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στόχος της επίσκεψής της ήταν να συνομιλήσει με τους τοπικούς παράγοντες, να αναδείξει το κυβερνητικό έργο και να συζητήσει τα θέματα που πρέπει να προωθηθούν το επόμενο διάστημα.

Νωρίς το πρωί παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Στη συνέχεια μετέβη στην Πλατεία Ποιητών, ξεναγήθηκε στις προτομές επιφανών ποιητών της Λευκάδας και κατέθεσε στεφάνι στο

μνημείο πεσόντων, με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Αμέσως μετά, περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της “Ιωάννου Μελά”, συνοδεία στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνομίλησε με καταστηματάρχες, κατοίκους και επισκέπτες.

Επισκέφθηκε τη Μαρίνα Λευκάδας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία με 620 θέσεις ελλιμενισμού ενώ είναι υπό αξιολόγηση ο φάκελος αιτήματος για κρατική ενίσχυση μέσω του προγράμματος αναβάθμισης τουριστικών λιμένων του Υπουργείου Τουρισμού που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Λίγο αργότερα μετέβη στο Νυδρί, συνοδεία των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου ενημερώθηκε για το έργο του τοπικού τουριστικού καταφυγίου σκαφών, δυναμικότητας 90 θέσεων, που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια.

Αμέσως μετά επιβιβάστηκε σε σκάφος και επισκέφθηκε το ιδιωτικό νησί Μαδουρή όπου την υποδέχτηκε η δισέγγονη του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη Τατιάνα Καραπαναγιώτη για να την ξεναγήσει στο μοναδικής πολιτιστικής και ιστορικής αξίας σπίτι του ποιητή.

Η περιοδεία της υπουργού συνεχίστηκε στο Μεγανήσι, συνοδεία του δημάρχου του νησιού Γεράσιμου Κατωπόδη Εκεί ενημερώθηκε για την υποβολή φακέλου από τον Δήμο σχετικά με την κατασκευή τουριστικού καταφυγίου σκαφών στον κόλπο του Αθερινού -κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των Μεγανησιωτών- και συνομίλησε με τοπικούς φορείς για θέματα τουρισμού.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία της, μετέβη στον Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας όπου την υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Αθανάσιος Κασόλας. 

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης του Ακτίου με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και η πρόθεση του Δήμου να επεκτείνει το υπάρχον καταφύγιο τουριστικών σκαφών, εντάσσοντας την επένδυση στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαβάστε επίσης

ΔΥΠΑ: Πάνω από 871.000 χωρίς εργασία – Δύο στους τρεις είναι γυναίκες, περισσότεροι άνεργοι στον εκπαιδευτικό κλάδο

Η ΑΑΔΕ βάζει… «φορολογικό ξυπνητήρι» για να θυμίζει στους πολίτες να πληρώσουν τις οφειλές τους

Αβάσταχτες οι νέες αυξήσεις στα ενοίκια κατοικιών, ακομα και 16 ευρώ/τμ – Πιο έντονο το φαινόμενο της συγκατοίκησης

Keywords
Τυχαία Θέματα