Συνέδριο για «Το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας στην τροχιά του 21ου αιώνα» στις 18 -19 Μαΐου

Συνέδριο με θέμα «Το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας στην τροχιά του 21ου αιώνα» διοργανώνει η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» το Σάββατο και την Κυριακή στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» και στην Αίθουσα Σεμιναρίων. Οι εργασίες ξεκινούν στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Κυριακής. Θα ανοίξουν με ομιλία του Ρούντι Ρινάλντι, Διευθυντή της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς» και ο Λαοκράτης Βάσσης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το συνέδριο θα προσπαθήσει να εντοπίσει και να τεκμηριώσει τα βασικά ποιοτικά

και ποσοτικά (όπου είναι δυνατόν) στοιχεία της πολλαπλής χρεοκοπίας της χώρας από το 2010 μέχρι τις μέρες μας.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 7 θεματικές περιοχές:

Πλευρές της χρεοκοπίας: Η ελληνική οικονομία, κερδισμένοι, χαμένοι και προοπτικέςΤο νέο πολιτικό καθεστώς και το ξεγύμνωμα της δημοκρατίαςΖητήματα συλλογικής και πολιτιστικής συνείδησης της ελληνικής κοινωνίαςΤο κοινωνικό δικαίωμα στην Υγεία και την Εκπαίδευση: Από τη διάλυση στη διατεταγμένη υπηρεσίαΠρος νέες μορφές αποικιοποίησης: Ενέργεια, περιβάλλον και «ψηφιακή δεκαετία»Οι άμεσες εθνικές απειλές και το γκριζάρισμα του ελληνισμούΕθνική στρατηγική και υποκείμενο: Προϋποθέσεις για μια διαφορετική πορεία

Στις θεματικές του Συνεδρίου μιλούν οι Κώστας Μελάς, Παντελής Σαββίδης, Γιάννης Κουζής. Δημήτρης Καλτσώνης, Γιώργος Κοντογιώργης, Θέμης Τζήμας, Βασίλης Ξυδιάς, Βασίλης Καραποστόλης, Πέπη Ρηγοπούλου, Δήμος Αβδελιώδης, Γιάννης Πανούσης, Γιάννα Γιαννουλοπούλου, Βασίλης Φούσκας, Γιώργος Αϋφαντής, Βασίλης Ασημακόπουλος, Βαγγέλης Πισσίας, Λουκάς Αξελός, Βαγγέλης Χωραφάς, κ.ά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.

Διαβάστε επίσης

Επιστολή Μητσοτάκη στη Κομισιόν για τις τιμολογιακές πολιτικές των πολυεθνικών 

Μητσοτάκης από Ημαθία: «Θα συνεχίσουμε με τολμηρά βήματα το μεγάλο άλμα στην Παιδεία»

Κυβερνητική σύγχυση: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προεξοφλεί κίνηση Μητσοτάκη για κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνέδριο, 21ου, 18 -19 Μαΐου,synedrio, 21ou, 18 -19 maΐou