Τέλος τα «ανδρικά οχυρά»: Το 200 ετών Garrick Club του Λονδίνου θα δέχεται πλέον και γυναίκες

Έπεσαν και οι… κλειστές, για τις γυναίκες, πόρτες του περίφημου Garrick Club του Λονδίνου, μίας λέσχης 200 ετών, που αποφάσισε να τερματίσει το απαρχαιωμένο, όπως λέει το Reuters, καθεστώς του αποκλειστικά «ανδρικού».

Μετά από έντονες συζητήσεις και διεργασίες, ψήφισε να επιτρέψει στις γυναίκες να συμμετέχουν για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε το 1831, ανταποκρινόμενο στην αυξανόμενη πίεση του κοινού για αλλαγή.

Το Garrick, μια ιδιωτική λέσχη που ονομάστηκε για έναν

ηθοποιό του 18ου αιώνα, ελέγχεται φέτος από τη στιγμή που μια διαρροή αποκάλυψε ότι στα μέλη της περιλαμβάνονται στελέχη του κατεστημένου όπως ο βασιλιάς Κάρολος, ανώτεροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικαστές και ηθοποιοί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η ψηφοφορία πέρασε με σχεδόν 60% υπέρ του να επιτρέπεται στις γυναίκες να ενταχθούν στο κλαμπ που βρίσκεται στο West End της πρωτεύουσας.

Τον Μάρτιο, η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε τη λίστα των μελών της, η οποία περιλάμβανε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Όλιβερ Ντάουντεν, αρκετούς ανώτερους δικαστές και δεκάδες μέλη του κοινοβουλίου.

Οι επικριτές είπαν ότι ο σύλλογος εμποδίζει τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση στις ίδιες ευκαιρίες δικτύωσης με τους άνδρες.

Ο Σάιμον Κέις, ανώτερος δημόσιος υπάλληλος της Βρετανίας, και ο Ρίτσαρντ Μουρ, επικεφαλής της ξένης υπηρεσίας κατασκοπείας της MI6, παραιτήθηκαν από το κλαμπ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά τη διαρροή.

Η προηγούμενη ψηφοφορία για την αποδοχή γυναικών μελών διεξήχθη το 2015. Το αίτημα απορρίφθηκε, επειδή εκείνη την εποχή χρειαζόταν πλειοψηφία δύο τρίτων για να αλλάξει ο κανόνας του συλλόγου.

Οι γυναίκες είχαν προηγουμένως επιτραπεί να εισέλθουν στο Garrick Club ως φιλοξενούμενες, αλλά είχαν περιορισμούς ως προς τους χώρους στους οποίους μπορούσαν να πάνε.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Γερουσιαστής του Βερολίνου δέχτηκε επίθεση με βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι 

Πάνω από 800.000 τα θύμα τεράστιας κινέζικης διαδικτυακής απάτης – Ψεύτικα e-shops και πασίγνωστες μάρκες

Ουκρανία: Ποιο ήταν το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Keywords
Τυχαία Θέματα