Τέσσερις ορεινοί προορισμοί για όσους προτιμούν το καλοκαίρι στο βουνό (photos)

«Καλοκαίρι» και τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε είναι ήλιος, θάλασσα, αμμουδιά, βουτιές ίσως ένα δροσερό κοκτέιλ στο χέρι… Όμως πολλοί είναι εκείνοι που το καλοκαίρι δεν είναι και η αγαπημένη τους εποχή καθώς δεν αντέχουν τη ζέστη και δεν απολαμβάνουν τόσο τη θάλασσα. Φυσικά, η χώρα μας προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές διακοπών καθώς συνδυάζει … και βουνό και θάλασσα! Όσοι λοιπόν προτιμάτε δροσερές βόλτες στα ορεινά χωριά της χώρας και βουτιές στα ποτάμια αυτοί οι τέσσερις προορισμοί είναι

για εσάς!

Παύλιανη, Φθιώτιδα

Η Παύλιανη στις πλαγιές της Οίτης, βρίσκεται 3 ώρες μακριά από την Αθήνα σας προσφέρει μονοπάτια πεζοπορίας (για τους λάτρεις) και τις κρυστάλλινες πηγές του Ασώπου όπου μπορείτε να «αράξετε» κάτω από τη σκιά – και τη δροσιά – των δέντρων στις αιώρες ή στα ξυλοκρέβατα ακούγοντας το κελάηδισμα των πουλιών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αναιλή (@anaile.l)

Πάπιγκο, Ιωάννινα

Χτισμένο στις πλάγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων, το Μεγάλο Πάπιγκο, το πετρόκτιστο χωριό των Ζαγοροχωρίων, είναι μια πολύ κακλή επιλογή για όσους αγαπούν το βουνό. Ο καθαρός αέρας, η ομορφιά της φύσης αλά και οι πολλές επιλογές για πεζοπορία το καθιστούν ιδανικό προορισμό. Στον δρόμο από το Μεγάλο για το Μικρό Πάπιγκο, θα παρκάρετε πάνω σε μια στροφή του δρόμου και θα βαδίσετε προς το ρέμα Ρογκοβού. Εκεί βρίσκονται οι περίφημες Κολυμπήθρες ή οβίρες. Εκεί, οι πιο τολμηροί ίσως επιχειρήσετε να βάλετε και τα πόδια σας στο νερό σε ένα τόπο για τον οποίον ο θρύλος λέει ότι ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων απολάμβανε το μπάνιο του.

Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφτείτε τη Δρακόλιμνη της Τύμφης, σε ένα τοπίο το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Ελβετικές Άλπεις. Αν, όμως, αγαπάτε την αδρεναλίνη μπορείτε να κάνετε rafting στον Βοϊδόμάτη ή canyoning στο Ζαγόρι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέσσερις,tesseris