Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τη Μόσχα και καταδικάζει τις ρωσικές «κακοήθεις δραστηριότητες» στο έδαφός του

Οι χώρες του ΝΑΤΟ δηλώνουν «βαθιά ανησυχία» για μια εκστρατεία υβριδικών δραστηριοτήτων στο έδαφος της στρατιωτικής συμμαχίας, που αποδίδουν στη Ρωσία, λέγοντας πως αποτελούν απειλή για την ασφάλειά τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Πέμπτη σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ότι ενέργειες που περιλαμβάνουν

παραπληροφόρηση, δολιοφθορά, πράξεις βίας και κυβερνοεπιθέσεις και ηλεκτρονικές παρεμβάσεις «δεν θα μας αποτρέψουν από το να στηρίξουμε την Ουκρανία».

#NATO is deeply concerned by an intensifying campaign of Russian hybrid activities, including on Alliance territory. These actions will not deter us from supporting #Ukraine. Read the statement:https://t.co/KbBx6tNwim

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) May 2, 2024

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τις ρωσικές αρχές στη δήλωση Στόλτενμπεργκ.

Νωρίτερα φέτος, ένα think tank με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την ικανότητά της να αποσταθεροποιεί τις ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που αποτελεί στρατηγική απειλή για το ΝΑΤΟ καθώς τα μέλη του επικεντρώνονται στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ανησυχούν βαθιά για τις πρόσφατες κακοήθεις δραστηριότητες σε συμμαχικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ως αποτέλεσμα την έρευνα και την κατηγορία πολλών ατόμων σε σχέση με εχθρική κρατική δραστηριότητα που επηρεάζει την Τσεχία, την Εσθονία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, το κύριο όργανο λήψης πολιτικών αποφάσεων εντός του ΝΑΤΟ.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τη συμπεριφορά της Ρωσίας και κάλεσαν τη χώρα «να τηρήσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις».

«Αυτά τα περιστατικά αποτελούν μέρος μιας εντεινόμενης εκστρατείας δραστηριοτήτων που η Ρωσία συνεχίζει να πραγματοποιεί σε όλη την ευρωατλαντική περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Συμμαχίας και μέσω πληρεξουσίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Oυρακοτάγκος παρατηρείται για πρώτη φορά να περιποιείται πληγή κάνοντας χρήση ιαματικού φυτού

Πεντάγωνο: Παραδέχεται πως δεν σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα αλλά έναν άμαχο σε χτύπημα στη Συρία

Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί: Κατέθετε επί 3 ώρες ως ύποπτη για τη λιβυκή χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας για την προεδρία

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΝΑΤΟ, Μόσχα,nato, moscha