Το πόρισμα Μενουδάκου, οι διόλου χαλαροί ψηφοφόροι του Κασσελάκη, το gap του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία και η επιμονή Ανδρουλάκη στο ντιμπέιτ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Κρίσιμη εβδομάδα για το πώς θα μπούμε στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και με τι θέματα στην ατζέντα.

Την Παρασκευή πάντως κλείνει η Βουλή λόγω της εκλογικής αναμέτρησης. Υπό αυτή την έννοια ό,τι είναι να γίνει στο κοινοβούλιο θα γίνει αυτές τις μάρες.

Για παράδειγμα αναμένεται να φτάσει στη Βουλή η απόφαση (ή πόρισμα) της Αρχής για τη Διασφάλιση του Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με το σκάνδαλο Ασημακοπούλου/emails.

Κάτι

πληροφορίες για πρόστιμα που κυκλοφορούν έχουν ενδιαφέρον. Πρόστιμα σε υπουργείο Εσωτερικών, ΝΔ και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, λένε.

Αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει τι ακριβώς θα καταλογίζει η Αρχή σε όσους θεωρεί υπεύθυνους της διαρροής και γενικά εμπλεκόμενους.

Πάντως η υπόθεση των emails είναι μία δυσάρεστη ιστορία που δεν θα ήθελε η κυβέρνηση να συζητηθεί ιδιαίτερα. Να δούμε πώς θα χειριστεί το πόρισμα (ή απόφαση) ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, που έδειχνε ανήσυχος την περασμένη εβδομάδα, όπως μου μετέφεραν.

Ο Τασούλας έχει χιούμορ, αλλά εδώ δεν θα χωράνε και πολλά αστεία. Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο πρόεδρος της Αρχής, δεν φαίνεται να θεωρεί ελάσσονος σημασίας την υπόθεση.

Αποφασισμένοι οι ψηφοφόροι του Κασσελάκη

Μαθαίνω από κάποιες μετρήσεις ότι καταρρέει η θεωρία πως οι ψηφοφόροι, που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη είναι… χαλαροί και τελικά δεν πρόκειται να πάνε.

Αυτή η ανάλυση-ευχή, που κυρίως την κάνουν από το ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας ότι η δημοσκοπική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαθρή και δεν θα αποτυπωθεί στις κάλπες, δεν έχει βάση.

Σύμφωνα με μία μέτρηση, που δεν θα μείνει κρυφή, το μεγαλύτερο βαθμό βεβαιότητας για συμμετοχή στις εκλογές την έχουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και μετά της ΝΔ.

Αυτά είναι τα νεότερα από το μέτωπο των μετρήσεων.

Πρόβλημα στην Κεντρική Μακεδονία

Από το μέτωπο της προεκλογικής εκστρατείας τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εντοπίσει ένα πρόβλημα στην Κεντρική Μακεδονία – εξ ου και ο Κασσελάκης έκανε μακρά περιοδεία στην περιοχή.

Το πρόβλημα οφείλεται ως ένα βαθμό, εκτιμούν οι καλοί παρατηρητές των πραγμάτων, στο γεγονός ότι οι βουλευτές του κόμματος στην μεγάλη αυτή περιφέρεια, δεν βλέπουν την προσπάθεια Κασσελάκη με καλό μάτι. Υπό την έννοια ότι θεωρούν πως ένας ισχυρός Κασσελάκης την επόμενη των ευρωεκλογών θα κάνει… ό,τι θέλει – σε απλά ελληνικά!

Βουλευτές όπως η Νοτοπούλου, ο Γιαννούλης, ακόμα και ο Φάμελλος που έχει καθήκοντα βέβαια στη Βουλή, έχουν υποτονική παρουσία, λέγεται, στην περιοχή.

Υπάρχουν νομοί, ακόμα και η Δράμα, όπου το κόμμα διαθέτει βουλευτή (Ξανθόπουλος), που ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να βγει τρίτο κόμμα.

Η Κεντρική Μακεδονία και η Πελοπόννησος, μου λένε, είναι οι δύο περιφέρειες, που κρατάνε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω, σε σχέση με άλλες περιοχές που καταγράφει καλές επιδόσεις.

Ο στόχος του Ανδρουλάκη με το ντιμπέιτ

Τον Κασσελάκη στοχεύει κυρίως με την πρότασή του για ντιμπέιτ ο Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πεπεισμένος ότι έχει καταθέσει τις πιο σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις όλο αυτό τον καιρό και πως υπερέχει στο πεδίο άσκησης προγραμματικής αντιπολίτευσης έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι είναι άλλο να λες διάφορα πράγματα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και περιοδείες κατά τις συζητήσεις με κόσμο και άλλο όταν πρέπει να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Το πρόβλημα για τον πρόεδρο Νίκο είναι πως ο Μητσοτάκης δεν βλέπει νόημα σε ένα τέτοιο ντιμπέιτ, ο δε Κασσελάκης δεν βλέπει το ΠΑΣΟΚ ως τον βασικό του αντίπαλο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ανδρουλάκης χάνει τη δεύτερη θέση, έξι «μικροί» στο όριο του 3%, η δυσφορία για Τριαντόπουλο, Καιρίδη και το καμπανάκι για Δικαιοσύνη

Οι επιφυλάξεις των δημοσκόπων, οι ευρωεκλογές κρίνουν τον ανασχηματισμό, τα καρφιά Αυγενάκη και ο Κασσελάκης στον Μενουδάκο για τα emails

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να διεθνοποιήσει άμεσα το ζήτημα της παραβίασης της Συμφωνίας τον Πρεσπών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μενουδάκου, Κασσελάκη, ΣΥΡΙΖΑ, Μακεδονία, Ανδρουλάκη,menoudakou, kasselaki, syriza, makedonia, androulaki