Τούρτα Ραφαέλο (Raffaello)

Μια τούρτα όνειρο για όσους λατρεύουν το ινδοκάρυδο, με βάση από αφράτο παντεσπάνι και στρώσεις βελούδινης κρέμας με μασκαρπόνε.

Υλικά για τη Συνταγή

Για το παντεσπάνι

3 αυγά μεσαία

100 ml σπορέλαιο

80 γραμμάρια ζάχαρη

2 κάψουλες βανίλιας

180 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

100 γραμμάρια ινδοκάρυδο

100 ml γάλα

Λίγο βούτυρο και επιπλέον αλεύρι για το πασπάλισμα της φόρμας

Για τις στρώσεις και το γαρνίρισμα

200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης, παγωμένη

250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε

250 γραμμάρια τυρί

κρέμα, χαμηλό σε λιπαρά

140 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

100 γραμμάρια ινδοκάρυδο

12 έτοιμα σοκολατάκια ραφαέλο

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις (ή τους 160ο Cστον αέρα) και βουτυροαλευρώστε μια φόρμα με έλασμα 26 εκατοστών.

2. Για το παντεσπάνι, χτυπήστε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το λάδι και τις κάψουλες βανίλιας για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.

3. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν και κοσκινίστε το μέσα στη ζύμη των χτυπημένων αυγών. Προσθέστε το ινδοκάρυδο και το γάλα και ανακατέψτε ώστε να ενσωματωθούν καλά.

4. Αδειάστε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε για 20 λεπτά περίπου.

5. Αφήστε να κρυώσει καλά και κόψτε το κέικ οριζόντια, έτσι ώστε να δημιουργήσετε 2 βάσεις παντεσπανιού.

6. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και τοποθετήστε την στο ψυγείο για να παγώσει καλά.

7. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το μασκαρπόνε μαζί με το τυρί κρέμα, κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε με το μίξερ καλά, μέχρι να αφρατέψουν. Διπλώστε προσεκτικά στο μίγμα την χτυπημένη σαντιγί που έχετε κρατήσει στο ψυγείο. Από την κρέμα κρατήστε στην άκρη 4 κουταλιές της σούπας (για την διακόσμηση της τούρτας) μέσα σε ένα κορνέ και βάλτε το στο ψυγείο.

8. Στήστε την τούρτα βάζοντας μια βάση από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και απλώστε λίγο λιγότερο από την μισή ποσότητα της κρέμας. Τοποθετήστε από πάνω τη δεύτερη βάση και πιέστε ελαφρά να κάτσει και να εφαρμόσει. Αλείψτε με την υπόλοιπη κρέμα και ισιώστε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

9. Πασπαλίστε την επιφάνεια της τούρτας με τριμμένο ινδοκάρυδο, γαρνίρετε με 12 ροζέτες από την κρέμα που έχετε κρατήσει στο κορνέ και διακοσμήστε με 12 σοκολατάκια τρούφες ραφαέλο. Σερβίρετε την τούρτα αφού έχετε παγώσει καλά στο ψυγείο.

Διαβάστε επίσης:

Αλμυρά μάφιν σαν κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Μουχαλεμπί (πουτίγκα – κρέμα) με γάλα και ταχίνι, από τη Μέση Ανατολή

Καγιανάς, αλλιώτικος, με κιμά (Sakshuka Bolognese)

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα