Τρία νέα κορυφαία smartphones από τη Huawei

Ascend D quad, Ascend D quad XL και Ascend D1 στο Mobile World Congress 2012.

Η Huawei μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι των high-end Android smartphones, με τρεις κορυφαίες

συσκευές που μάλιστα να «φοράνε» τετραπύρηνο επεξεργαστή κατασκευασμένο από την ίδια την εταιρεία.

Πιο αναλυτικά, στην καρδιά του Huawei Ascend D quad βρίσκεται ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Κ3V2 (σε ταχύτητες από 1.2GHz έως 1.5GHz), που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι ο ταχύτερος επεξεργαστής που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Διαθέτει 1GB RAM, οθόνη 4,5 ιντσών με ανάλυση 720x1280 pixels (κάτι που μεταφράζεται σε 330ppi), κάμερα 8MP με αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού στην πίσω πλευρά, 1.3MP στην πρόσοψη για κλήσεις βίντεο και τρέχει, φυσικά, Android Ice Cream Sandwich. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία των 1800mAh είναι αρκετή για αυτονομία 1-2 ημερών με κανονική χρήση, ενώ παρά τη μεγάλη οθόνη, οι διαστάσεις του Ascend D quad είναι σχετικά μικρές (129x64x8,9 χιλιοστά).

Το δεύτερο smartphone ονόματι Ascend D quad XL, είναι πρακτικά ολόιδιο σε τεχνικά χαρακτηριστικά με το Ascend D quad, μόνο που έρχεται εφοδιασμένο με μπαταρία χωρητικότητας 2500mAh για αυτονομία 2 έως 3 ημερών, με αντάλλαγμα 2 χιλιοστά μεγαλύτερο πάχος. Μάλιστα η εταιρεία δεν απέκλεισε μελλοντικά να παρουσιάσει και έκδοση με μπαταρία 3000mAh!

Όσο για το Ascend D1, διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα Ascend D quad και quad XL, μόνο που ο τετραπύρηνος επεξεργαστής έχει δώσει τη θέση του σε έναν διπύρηνο 1.5GHz της Texas Instruments, ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 1.630mAh.

Οι συσκευές θα αρχίσουν να διατίθενται στην παγκόσμια αγορά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2012 και η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι θα πωλούνται σε τιμές 15% με 25% χαμηλότερες των αντίστοιχων συσκευών της Samsung, αν και δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα συγκεκριμένες τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα