Συνταγή για μίνι μπακλαβαδάκια

13:32 15/5/2024 - Πηγή: Star
Πεθυμήσατε ένα νόστιμο σιροπιαστό γλυκό; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε στο breakfast@star το καλύτερο.Ώρα για σιροπιαστά γλυκά - 5 συνταγές που θα λατρέψειςΟ σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής, ετοίμασε μίνι μπακλαβαδάκια και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.Υλικά για μίνι μπακλαβαδάκια· 110 γρ. βούτυρο· 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη· 1 κ.γ. κανέλα σκόνη· 120 γρ. αμύγδαλο ψημένο· 120 γρ. καρύδια· 1 πακέτο φύλλα κρούστας· 10 γρ. βούτυρο για τις φόρμες· 20 γρ. μέλι για πασπάλισμαΕκτέλεση για μίνι μπακλαβαδάκια· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις
στους 170Ο C.· Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλιτικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.· Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.· Χαμηλώνουμε την έντασή της φωτιάς σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια ψιλοκομμένα.· Σοτάρουμε για 10΄να καβουρδιστούν οι ξηροί καρποί.· Στοιβάζουμε τα φύλλα κρούστας και κόβουμε 3 λωρίδες οριζόντια και 4 κάθετα με την μεγάλη πλευρά να κοιτάει εμάς.· Βουτυρώνουμε τις φόρμες μάφιν και βάζουμε από 1 τετράγωνο με στοιβαγμένα μικρά φύλλα σε κάθε φόρμα με άνοιγμα γα την γέμιση.· Χωρίζουμε την γέμιση στις θήκες μαζί με την σάλτσα στο τηγάνι.· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 11΄ και αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου για 20΄ να κρυώσει.· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.Δείτε το breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα