Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με φουντούκια

12:04 20/3/2024 - Πηγή: Star
Η νηστεία ξεκίνησε αυτό όμως δεν σημαίνει πως νηστεύουμε και από την απόλαυση. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γλυκατζήδων δοκιμάστε να φτιάξετε σιμιγδαλένιο χαλβά ο οποίος συγκριτικά με τους υπόλοιπους χαλβάδες, έχει τις λιγότερες θερμίδες.Νηστίσιμη συνταγή: Χαλβάς από στραγάλιαΑν ψάχνετε μία ενδιαφέρουσα και νόστιμη συνταγή δείτε τον χαλβά με τα φουντούκια που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.Δε θέλεις να παχύνεις; Αυτά είναι τα νηστίσιμα που πρέπει να αποφύγειςΥλικά
της Συνταγής · 1 ποτήρι ηλιέλαιο· 1 ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι· 1 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι· 3 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική· 4 ποτήρια νερό· 80 γρ. καρύδια σπασμένα· 80 γρ. φουντούκια σπασμένα· 1 βανιλίνηΕύκολες συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβάΕκτέλεση της Συνταγής· Αρχικά τοποθετούμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.· Προσθέτουμε όλο το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.· Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.· Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και προσθέτουμε το νερό στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 4’ με 5’, σε μέτρια φωτιά. Μόλις έχουμε ένα πουρέ, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.· Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς μας και την βανιλίνη.· Ανακατεύουμε και αδειάζουμε τον χαλβά μας στην φόρμα με τρύπα στη μέση.· Αφήνουμε για 3 με 4 ώρες να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.· Λιώνουμε την σοκολάτα μας σε ένα Μπεν Μαρί και απλώνουμε πάνω από τον χαλβά μας..· Τελειώνουμε με σπασμένα καρύδια και σερβίρουμε!Δείτε το breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα