Φιλέτο μοσχαρίσιο σοτέ τυλιγμένο με προσούτο.‏


Υλικά.200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο2-3 φέτες προσούτοαλάτι-πιπέρι1 κτσ. ηλιέλαιο1 κτσ. βούτυρο.Εκτέλεση.Παίρνουμε το φιλέτο και το αλατοπιπερώνουμε, στη συνέχεια το τυλίγουμε περιμετρικά με τις φέτες προσούτο και πιέζουμε καλά έτσι ώστε να κολλήσουν επάνω οι φέτες προσούτο. κατόπιν σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το φιλέτο σε χαμηλή φωτιά. το σοτάρουμε καλά απο όλες τις πλευρες έτσι ώστε το προσούτο να γίνει τραγανο. το σοτάρισμα διαρκεί 10 λεπτά. έαν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο τότε το βάζουμε
και λίγο στο φούρνο μας. καλό θα ήταν βέβαια να το φάμε μέτριο. επίσης έαν θέλουμε μπορούμε καθώς το σοτάρουμε να το σβήσουμε και με λίγο ξύδι βαλσάμικο.Σημαντικό Tip.Για γαρνιτούρα μπορούμε να χρησιμοποίησουμε σπαράγγια βραστά, διάφορα λαχανικά βραστά ή βουτύρου ή μία απλή σαλάτα με ελαιόλαδο και λεμόνι.Με τιμή.Ιωαννίδης Θεοχάρης.Executive Chef.Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Keywords
Τυχαία Θέματα