Η ΔΙΑΤΡΟΦική αξία του ΚΑΡΟΤΟΥ.


To καρότο διακρίνεται σε 3 χρώματα,κίτρινο-λευκό-πορτοκαλί, ανάλογα απο το είδος της ρίζας του.
To καρότο, αν κ έχει γλυκιά γεύση, αποδίδει μόλις 40 θερμίδες(kcal) ανα 100γρ.
Θεωρείται ιδανικό ως προς τη κατανάλωση του ως αποκλειστικό σνακ ή ως συνοδευτικό .
Εμφανίζει ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες , μια εξ’αυτών η πιο γνωστή, είναι η προστασία του δέρματος απο την αρνητική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας .Όμως, το καρότο δεν προσφέρει μόνο υγεία στο δέρμα. Η ένταξη του καρότου στο διαιτολόγιο, ενδέχεται να εμφανίσει
θετική συμβολή έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων , της υπέρτασης, των λοιμώξεων του
ανοσοποιητικού και στη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη και της νεφροπάθειας .
To καρότο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε β-καροτίνη, συνθέτει την βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει το συκώτι απομακρύνοντας τα λίπη και τη
χοληστερόλη .
Επίσης, προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό απο το καρκίνο του
αναπνευστικού λόγω της παρουσίας του φυσικού μ
Keywords
Τυχαία Θέματα