Με Ουίλιαμ και Κέιτ συναντάται το ζεύγος Ομπάμα


Θα ακολουθήσουν επαφές με τον Ντέιβιντ ΚάμερονΟ πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ θα συναντηθούν σήμερα με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κάθριν πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συνάντηση θα έχει διάρκεια περίπου δέκα λεπτά και θα προηγηθεί της επίσημης υποδοχής του ζεύγους Ομπάμα από την βασίλισσα Ελισάβετ. Αμέσως μετά ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε
κοινό άρθρο των δύο ηγετών που δημοσιεύεται σήμερα στους Times, Ομπάμα και Κάμερον επισημαίνουν πως οι παραδοσιακά στενοί δεσμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Βρετανία αποτελούν μια «σημαντική σχέση για εμάς, αλλά και τον κόσμο». Στο άρθρο υπογραμμίζεται η στενή συνεργασία Βρετανίας και ΗΠΑ σε θέματα όπως η Λιβύη και το Αφγανιστάν, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες εκφράζουν επίσης την υποστήριξή τους στα αντικαθεστωτικά κινήματα στον αραβικό κόσμο. «Δεν θα παραμείνουμε θεατές όσο οι επιθυμίες των λαών αυτών συντρίβονται από τις βόμβες, τις σφαίρες και τους όλμους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα