Ρεκόρ στις κλοπές από τους Γεωργιανούς

Έσπασε το ρεκόρ η Ασφάλεια Γλυφάδας αφού συνέλαβε εφτά Γεωργιανούς που είχαν κάνει 133 κλοπές σε σπίτια της Βορειοανατολικής Αττικής. Στον Άγιο Δημήτριο και στο Παλαιό Φάληρο οι άνδρες του Τ.Α. Γλυφάδας, άπιασαν επτά Γεωργιανούς ηλικίας από 28 έως 52 ετών, ...κατηγορούμενοι για «Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «Διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «περί Ναρκωτικών», ενώ αναζητείται 37χρονη συνεργός τους.
Οι Γεωργιανοί -όπως ανέφερε ο Αντώνης Μπάκας, Διοικητής Ασφαλείας Ν/Α Αττικής- είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία πρωινές και απογευματινές ώρες ,σε διάφορες περιοχές κυρίως, της Νοτιοανατολικής Αττικής και ενώ οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν σε οικίες ,είτε από ανασφάλιστες πόρτες , είτε διαρρηγνύοντας αυτές και αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε, ότι κατά το τελευταίο πεντάμηνο έχουν διαπράξει συνολικά εκατόν τριάντα τρεις (133) κλοπές-διαρρήξεις οικιών από τις οποίες:

Τριάντα έξι (36) στη περιοχή Γλυφάδας.
Τρείς (3) στη περιοχή της Βουλιαγμένης.
Οκτώ (8) στη περιοχή της Βούλας.
Δεκαεπτά (17) στη περιοχή της Ηλιούπολης.
Έξι (6) στη περιοχή του Ελληνικού.
Δεκαοκτώ (18) οικιών στη περιοχή της Αργυρούπολης.
Δύο (2) στη περιοχή της Βάρης.
Είκοσι επτά (27) στη περιοχή του Αλίμου.
Δύο (2) στη περιοχή του Κερατσινίου.
Δεκατέσσερις (14) στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος κοσμημάτων.
Ηλεκτρονικές συσκευές.
Κινητά τηλεφώνα.
Ρολόγια.
Γυναικείες τσάντες.
Ένας (1) Η/Υ,
Κάνναβη βάρους -3,8-γραμμ.

Κατασχέθηκαν επίσης δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Δύο (2) εκ των δραστών είχαν αποφυλακιστεί από τις Φυλακές όπου κρατούντο για διακεκριμένες κλοπές σε οικίες, ενώ σε έτερο δράστη είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τ.Α. της κατοικίας του, για παράβαση του Ν. «περί Ναρκωτικών»
Το πλήθος των κλοπιμαίων θα παραμείνουν στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ν/Α Αττικής για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες.
Keywords
Τυχαία Θέματα