Σουπιές με αρωματικά χόρτα.‏


Υλικά: 1 σουπιά 500γρ. 1 κρεμμύδι ξερό μετρίου μεγέθους 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 3 κτσ ελαιόλαδο αρωματικά χόρτα όπως ( σέσκουλα, λάπατα, καυκαλίθρες, σπανάκι) περίπου 2 κιλά στο σύνολο. 1/2 ματσάκι άνιθο 1 ντομάτα φρέσκια 140 μλ. κρασί λευκό αλάτι πιπέρι. Εκτέλεση: καθαρίζουμε τη σουπιά και τη κόβουμε σε μικρά κομμάτια, στη συνέχεια καθαρίζουμε και πλένουμε καλά και τα χόρτα και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. έπειτα σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τις σουπιές
με το κρεμμύδι το ξερό,το φρέσκο και το σκόρδο,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφού τα σοτάρουμε καλά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει. μετά προσθέτουμε λίγο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα χόρτα και τα αφήνουμε να βράσουν με ανοιχτό καπάκι για να μη χάσουν το χρώμα τους. 5΄πρίν βράσουν τα χόρτα προσθέτουμε τη ντομάτα και τον άνιθο και το βγάζουμε απο τη φωτιά. Με τιμή. Ιωαννίδης Θεοχάρης. Executive Chef.Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Keywords
Τυχαία Θέματα