Τελικός ''αιωνίων'' στο μπάσκετ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκαναν και φέτος το... αυτονόητο και συγκροτούν το ζευγάρι του τελικού για 6η συνεχόμενη και 11η συνολικά φορά. Πρώτο τζάμπολ την Πέμπτη στο ΣΕΦ. Οι τελικοί των playoffs αποτελούν υπόθεση «αιωνίων» από το 2005-06 κι αυτό δεν άλλάξε ούτε φέτος.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
δεν συνάντησαν εμπόδια επάναντι σε Κολοσσό Ρόδου, Άρη και Περιστέρι, ΠΑΟΚ αντιστοίχως κι έδωσαν ραντεβού για την Πέμπτη στο ΣΕΦ, απ' όπου θα αρχίσει η διεκδίκηση του 19ου πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ. Το φετινό σκηνικό ήρθε να προστεθεί σε ακόμη 10 αντίστοιχες καταστάσεις, που ανέβασαν το συνολικό αριθμό των «αιωνίων» τελικών σε playoffs στις 11.


Το «πάνω χέρι» έχουν οι «πράσινοι» με 7 νίκες, όλες από το σημαδιακό βράδυ της 20/5/99. Αυτός ήταν ο δεύτερος ο τίτλος που κατέκτησε ένα εκ των δύο «αιωνίων» με μειονέκτημα έδρας σε clasico τελικούς, με την αρχή να έχει κάνει ο Ολυμπιακός το 1993, όταν είχε νικήσει με... 20 πόντους διαφορά στο ΣΕΦ, με τον Παναθηναϊκό έπειτα από απόφαση του Παύλου Γιαννακόπουλου να μη κατεβαίνει στο φαληρικό στάδιο.

Την Πέμπτη στο ΣΕΦ θα αρχίσει η σειρά υπ' αριθμόν 11, με τους μεν «ερυθρολεύκους» να φιλοδοξούν να συνεχίσουν όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα (3-0 σε κανονική περίοδο και τελικό κυπέλλου) και να ανέβουν για πρώτη φορά από το 1997 στο θρόμο και με τους δε «πράσινους» να φιλοδοξούν να μη κατέβουν απ' αυτόν.
gazzetta
Keywords
Τυχαία Θέματα