Θεσσαλονικιός άνοιξε σουβλατζίδικο στο...Βιετνάμ


Ένας δαιμόνιος Θεσσαλονικιός, που αρχικά πήγε για διακοπές στο Βιετνάμ, θέλοντας να ξεφύγει από την οικονομική κρίση, έμεινε εκεί και άνοιξε το πρώτο ελληνικό σουβλατζίδικο.Είναι ο Γιώργος Τσακόγιας, 55 χρονών και αρχικά πήγε για διακοπές στην Ταυλάνδη.
Λόγω όμως κάποιων πολιτικών ταραχών άλλαξε προορισμό και βρέθηκε στο Βιετνάμ. Μετά (με την “παρέμβαση” και του...google map !!!) κατέληξε να ανοίξει στη χώρα αυτή και ένα ελληνικό σουβλατζίδικο.Η ιστορία του
είναι είναι όντως ξεχωριστή...

Ο Γιώργος Τσακόγιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε δύο γάμους και δημιούργησε οικογένεια. Επαγγελματικά ήταν εκπαιδευτής καταδύσεων και ιδιοκτήτης καθαριστηρίου ρούχων. Όταν άρχισε η οικονομική κρίση, οι δουλειές του δεν πήγαιναν καλά και έτσι το έκλεισε το μαγαζί. 
Άρχισε να σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό, έβλεπε όμως ότι στην Ευρώπη δεν υπήρχαν πλέον ευκαιρίες και το μυαλό του στρογογύριζε σε άλλες περιοχές.

Το 2009 πήγε με τη γυναίκα του (είχε κάνει ήδη τον δεύτερο γάμο) για διακοπές στην Ταυλάνδη. Πληροφορήθηκαν όμως για κάποιες ταραχές που υπήρχαν στην περιοχή και σκέφτηκαν να αλλάξουν προορισμό. Μέσω του ggogle map ο Γιώργος Τσαγκόγιας διάλεξε να πάνε στην παραλία της πόλης Nha Trang του Βιετνάμ. Ήθελε να δεί από κοντά το μεγάλο τελεφερίκ της περιοχής και να περπατήσουν σ΄αυτόν τον μοναδικής ομορφιάς τόπο.
Και έτσι οι δύο τους (στη φωτογραφία) βρέθηκαν εκεί. Ο φυσικός παράδεισος που συνάντησαν τους εντυπωσίασε τόσο, που άρχισαν να σκέφτονται ότι θα μπορούσαν να μείνουν για πάντα εκεί, συνεχίζοντας τη ζωή τους.
Και πράγματι έτσι έκαναν και από τον φετεινό Μάρτιο άνοιξαν εκεί και ένα σουβλατζίδικο.
Η ιδέα προκάλεσε πάταγο και οι βιετναμένοι, διστακτικά στην αρχή και με ενθουσιασμό στη συνέχεια άρχισαν να λατρεύουν το ελληνικό σουβλάκι. Οι τουρίστες βεβαίως, που ξέρουν από καλό σουβλάκι, κάνουν ουρές στο μαγαζί !!!
Πως όμως μπορεί κάποιος να ετοιμάσει ένα σουβλάκι, σε μια χώρα που τρώνε μόνο...κινέζικο;Ο πανέξυπνος Θεσσαλονικιός βρήκε κι εκεί τη λύση.Κάνει μόνος του, τις πίτες, το τζατζίκι (με γιαούρτι που παρασκευάζει μόνος του), τις σαλάτες και φυσικά το χοιρινό σουβλάκι και όλα τα υπόλοιπα γαστρονομικά. Κυριολεκτικά προσφέρει σπιτικό και παραδοσιακό σουβλάκι.
Το σουβλατζίδικο του Γιώργου Τσακόγια βρίσκεται στην οδό Nguyen Thien Thu δύο μόλις δρόμους πάνω από την παραλία της πόλης Nha Trang και έξω έχει μια τεράστια επιγραφή που γράφει “Greek Souvlaki” !!!
Καλές δουλειές ευχόμαστε στον πατριώτη.
Το blog του ελληνικού σουβλατζίδικου στο Βιετνάμ εδώ..
Keywords
Αναζητήσεις
souvlatziyhiko bieynam
Τυχαία Θέματα