Τι λένε τα ΜΑΤ για τον τραυματισμό του 30χρονου

Κανένας αστυνομικός των ΜΑΤ δεν καταθέτει ότι είδε κάτι σχετικό που να συνδέεται με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 30χρονου δάσκαλου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά ευτυχώς σε σταθερή κατάσταση στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.
Μέχρι το πρωί είχαν καταθέσει 8 αστυνομικοί, ενώ αναμένεται μέσα στην ημέρα να ληφθούν οι καταθέσεις από άλλους τουλάχιστον 5, σε μια προσπάθεια...

άντλησης της οποιαδήποτε χρήσιμης πληροφορίες για να διευκρινιστεί πού, πότε και κάτω
από ποιες συνθήκες τραυματίστηκε ο άτυχος δάσκαλος.
Το μόνο βέβαιο είναι, όπως καταθέτουν τα μέλη του πληρώματος του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβαν, ότι ήταν αφημένος λιπόθυμος στη Σταδίου και η ενημέρωση για την εκεί ύπαρξη του έγινε από άσχετο πολίτη. Την ώρα της παραλαβής του, περνούσε από το σημείο το μπλοκ της ΓΣΕΕ.
Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που μέχρι τώρα έχουν καταθέσει, είναι επικεφαλής και υπηρετούντες των τριών διμοιριών που ήταν πίσω από τους διαδηλωτές στο Οφθαλμιατρείο και άλλων τόσων που βρίσκονταν πιο χαμηλά στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Εδουάρδου Λω.
Πέρα από το γεγονός πως κανείς τους δεν είδε ή άκουσε κάτι, όλοι συγκλίνουν στην εκδοχή ότι είναι αδύνατο να προκλήθηκε με χτυπήματα από γκλομπ επισκληρίδιο αιμάτωμα και συνομολογούν πως ουδέποτε στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από αστυνομικό της υπηρεσίας ο πυροσβεστήρας ως αμυντικό, ή ως επιθετικό όπλο, καθώς το μήκος του δεν ξεπερνά τα 15 με 20 εκατοστά.
Λένε επίσης, για τους τρεις συναδέλφους τους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από αυτόκλητη έρευνα της αστυνομίας, ότι στο βίντεο που απαθανατίζονται να βιαιοπραγούν, χτυπούν (σ.σ. αυτό υποστήριξαν) τον πεσμένο στο δρόμο διαδηλωτή από τον ώμο και κάτω, όπως ακριβώς επιτάσσει η εκπαίδευση τους.
Το εντυπωσιακό εκτός από το πως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και το σημείο εκτός επεισοδίων που βρέθηκε ο δάσκαλος είναι ότι κανένας πολίτης που συμμετείχε στις διαδηλώσεις δεν έχει ακόμη καταθέσει, καθώς ακόμη κι αυτοί που ήταν στο νοσοκομείο και ήταν μαζί του στο ίδιο μπλοκ, αρνήθηκαν να το κάνουν.
Το γεγονός πάντως κάποιος από τα ΜΑΤ να παράτησε γκλομπ και ασπίδα και να χτύπησε το δάσκαλο με αποσπασμένο από διαδηλωτή ρόπαλο, δεν έχει ακόμα εξεταστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα