Amsterdam Open: Νικητές στην “τιτανομαχία” οι Ντι Νένο/Στούπατσουκ! (vid)

Οι Μαρτίν Ντι Νένο και Φράνκο Στούπατσουκ ήταν οι θριαμβευτές του απόλυτου showdown της ημέρας των ημιτελικών στο Amsterdam Open. Οι δύο Αργεντινοί επιβλήθηκαν με 7-6(7), 6-0 των Χουάν Λεμπρόν και Αλεχάνδρο Γκαλάν, εξασφαλίζοντας έτσι μία θέση στον μεγάλο τελικό. Αυτός θα είναι ο 11ος φετινός τελικός τουρνουά για το Νο2 δίδυμο του World Padel Tour, που παράλληλα θα διεκδικήσει το 6ο του τρόπαιο.

Όπως μαρτυρά και η εξέλιξη του σκορ, στο πρώτο σετ δόθηκε σκληρή

μάχη. Οι Λεμπρόν/Γκαλάν βρήκαν νωρίς το πρώτο μπρέικ για να προηγηθούν, όμως οι Ντε Νένο/Στούπατσουκ απάντησαν σχεδόν άμεσα ισοφαρίζοντας σε 4-4 και έκτοτε όλα κρίθηκαν στη μίνιμουμ διαφορά των δύο πόντων του τάι-μπρέικ.

Na, de locos.#WPTAmsterdamOpen pic.twitter.com/f6sP1OPXbZ

World Padel Tour (@WorldPadelTour) October 14, 2023

Στο δεύτερο σετ, αν και το 6-0 υποδεικνύει μία απόλυτη υπεροχή των Νο2 στην κατάταξη Αργεντινών, στην πραγματικότητα οι δυο τους έφτασαν σε τρία μπρέικ κερδίζοντας τρεις χρυσούς πόντους.

Από την πλευρά τους, οι Νο3 στην κατάταξη Λεμπρόν/Γκαλάν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν μόλις για δεύτερη φορά φέτος σε έναν δεύτερο σερί τελικό τουρνουά, έπειτα από τον τίτλο που κατέκτησαν πριν δύο εβδομάδες στο German Open.

Στον άλλο ημιτελικό, οι Φεντερίκο Τσινγκότο και Πακίτο Ναβάρο ξεπέρασαν την σε βάρος τους παράδοση απέναντι στους Χουάν Τέγιο και Άλεξ Ρουίθ στο καταλληλότερο σημείο. Ο Αργεντινός με τον Ισπανό επιβλήθηκαν με 6-3, 6-3 και εξασφάλισαν μόλις για δεύτερη φορά φέτος την παρουσία τους σε τελικό τουρνουά του World Padel Tour, έπειτα από το French Open τον Ιούνιο.

Οι συγκεκριμένες δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές, με τους Τέγιο και Ρουίθ να βγαίνουν νικητές στις τρεις περιπτώσεις, όμως αυτή τη φορά οι Τσινγκότο/Ναβάρο ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι.

Πλέον, στον τελικό θα έχουμε ουσιαστικά μία… επανάληψη του τελικού του French Open, αφού και τότε οι Ντι Νένο/Στούπατσουκ είναι αναμετρηθεί με τους Τσινγκότο/Ναβάρο. Σε εκείνη την περίπτωση οι δύο Αργεντινοί είχαν βγει νικητές και πρωταθλητές.

Στις γυναίκες, οι Ντελφίνα Μπρέα και Μπεατρίθ Γκονθάλεθ ήταν οι θριαμβεύτριες της πιο σκληρής διελκυστίνδας. Η Αργεντινή με την Ισπανίδα επικράτησαν με 6-1, 5-7, 6-4 των Μάρτα Ορτέγκα και Γκέμα Τριάι κερδίζοντας έτσι για 7η φορά φέτος θέση στον μεγάλο τελικό ενός τουρνουά του WPT.

Αγωνιστικά, αυτό που ξεχώρισε ήταν η εντυπωσιακή απόδοση της Μπρέα στο τρίτο σετ, που αποδείχθηκε καταλυτικός παράγοντας για να πάρει τη νίκη μαζί με την Γκονθάλεθ. Πλέον, οι δυο τους θα διεκδικήσουν τον τέταρτο φετινό τους τίτλο, την ώρα που οι Ορτέγκα και Τριάι παραμένουν δίχως τρόπαιο από τότε που ένωσαν τις δυνάμεις τους, μετρώντας μάλιστα πέντε χαμένους τελικούς.

Στον έτερο ημιτελικό, οι Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ αποδείχθηκαν… ατσαλάκωτες, ξεπερνώντας με το άνετο 6-2, 6-1 το εμπόδιο των Αρανζάζου Οσόρο και Τζέσικα Καστεγιό, μέσα σε μόλις 1 ώρα και 14 λεπτά. Το Νο1 στον κόσμο δίδυμο των Ισπανίδων θα παίξει έτσι για 14η φορά φέτος σε τελικό WPT, διεκδικώντας το 13ο τρόπαιο.

Oh #WPTAmsterdamOpen pic.twitter.com/8L7Z7wuUoJ

World Padel Tour (@WorldPadelTour) October 14, 2023

Υπογραμμίζεται πως αυτός ο τελικός μπορεί να αποκτήσει ιστορική σημασία για τις Χοσεμαρία και Σάντσεθ. Εάν οι δυο τους βγουν νικήτριες, θα γίνουν το πρώτο δίδυμο σε ολόκληρη την ιστορία του WPT, σε άνδρες και γυναίκες, που κατακτά 13 τίτλους μέσα στην ίδια χρονιά. Για την ώρα, οι δύο Ισπανίδες μοιράζονται το ρεκόρ των 12 τροπαίων με τους Λίμα/Μπελαστεγκίν (2015) και Σαλαζάρ/Τριάι (2022).

Οι δύο μεγάλοι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), με εκείνον των γυναικών να αρχίζει πρώτος και αμέσως μετά να ακολουθεί των ανδρών στο ίδιο κορτ. Αμφότερες οι αναμετρήσεις θα καλυφθούν από την Cosmote TV.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:
Ντι Νένο/Στούπατσουκ – Λεμπρόν/Γκαλάν 7-6(7), 6-0
Τσινγκότο/Ναβάρο – Τέγιο/Ρουίθ 6-3,6-3
Μπρέα/Γκονθάλεθ – Ορτέγκα/Τριάι 6-1, 5-7, 6-4
Χοσεμαρία/Σάντσεθ – Οσόρο/Καστεγιό 6-2, 6-1

ΤΑΜΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ / ΤΑΜΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τα highlights των ημιτελικών:

The post Amsterdam Open: Νικητές στην “τιτανομαχία” οι Ντι Νένο/Στούπατσουκ! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα