Madrid Open: Ναδάλ από τα…παλιά απέκλεισε τον ντε Μινόρ (vids)

Ο Ράφα Ναδάλ θα παραμείνει στη Μαδρίτη για δύο τουλάχιστον ημέρες, με τον 37χρονο Ισπανό να επικρατεί του Άλεξ ντε Μινόρ με 7-6(6), 6-3 μετά από 2 ώρες, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Madrid Open, σημειώνοντας δεύτερη σερί νίκη σε ATP Masters 1000 μετά από ακριβώς 2 χρόνια και πάλι στο ίδιο τουρνουά. 

Μέσα σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα και με το ισπανικό κοινό να τον αποθεώνει, ο Ναδάλ κατάφερε να ξεπεράσει και τα

συνηθισμένα…θέματα που έχει όταν παίζει με κλειστή οροφή και κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι του από τη νέα επιστροφή του κέρδισε τον Νο11 του κόσμου θυμίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον Ναδάλ του παρελθόντος. 

Ο 5 φορές πρωταθλητής Μαδρίτης τελείωσε το παιχνίδι με 73% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 73% των πόντων (32/45) και το 53% στο δεύτερο (9/17), σημείωσε 16 winners και 20 αβίαστα λάθη (μόλις 5 στο 2ο set), την ίδια ώρα που ο ντε Μινόρ είχε 18 winners και 33 λάθη. 

Ο Ναδάλ ξεκίνησε ιδανικά με hold και break παίρνοντας προβάδισμα με 2-0, με τον ντε Μινόρ ωστόσο να απαντάει άμεσα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Μάλιστα στη συνέχεια ο Αυστραλός προηγήθηκε με break 4-3, όμως ο Ναδάλ αντέδρασε στο αμέσως επόμενο game ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Το set πήγε το tie-break εκεί όπου ο Ναδάλ προηγήθηκε με 4/1 και 6/2, με τον ντε Μινόρ όμως να ισοφαρίζει σε 6/6, αλλά τον Ναδάλ να κατακτά τους επόμενους δύο πόντους και μετά από 5 set-points να κατακτά το 1ο set κάνοντας το 1-0. 

Το 2ο σκέλος ξεκίνησε όπως και το 1ο με τον Ναδάλ να φτάνει σε break και hold (2-0), κρατώντας τη διαφορά των δύο games μέχρι και το 9ο game, όπου με νέο break (διλό λάθος ντε Μινόρ) σφράγισε μια μεγάλη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Madrid Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Πέδρο Κατσίν που με τη σειρά του επικράτησε του Φράνσις Τιάφο με 7-6(1), 3-6, 6-4. 

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Ναδάλ από τα…παλιά απέκλεισε τον ντε Μινόρ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα