Nτεμπούτο για Αλκαράθ στο Laver Cup το 2024

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο πρώτος παίκτης που επιλέχθηκε από την Team Europe και από τον αρχηγό Μπιορν Μποργκ για το Laver Cup της νέας σεζόν που θα διεξαχθεί στο Βερλίνο τον Σεπτέμβριο του 2024, στο ντεμπούτο του 20χρονου στη διοργάνωση. 

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ο Κάρλος θα ενταχθεί στην Team Europe στο Βερολίνο”,

είπε ο Μποργκ ο οποίος αποφάσισε να ξεκινήσει από πολύ νωρίς την επιλογή της 6μελούς ομάδας της Ευρώπης. 

Captain Bjorn Borg has named @carlosalcaraz as the first player to join Team Europe’s quest to take back the Laver Cup title in Berlin.

Read more: https://t.co/z6kbNCQ2Rs pic.twitter.com/beG8ME6jUK

Laver Cup (@LaverCup) November 8, 2023

“Στόχος είναι να κερδίσουμε και το να έχουμε μαζί μας τον Κάρλος είναι ένα συναρπαστικό ξεκίνημα γι’ αυτό που προσδοκώ και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ. Αυτά που έχε πετύχει ο Κάρλος σε τόσο νεαρή ηλικία είναι κάτι το απίστευτο. Είναι μοναδικό ταλέντο και θα φέρει μεγάλη ενέργεια στην ομάδα.”

Από την πλευρά του ο Ισπανός, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα συμμετάσχει στην προσπάθεια της ευρωπαϊκής ομάδας δήλωσε: “Εκτιμώ την εμπιστοσύνη του αρχηγού Μποργκ στο πρόσωπό μου και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συμπαίκτες μου τόσο στο μονό, όσο και στο διπλό.”

“Είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να εμφανιστώ στο Βερολίνο για πρώτη φορά στην καριέρα μου και θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα για να κερδίσουμε ξανά το τουρνουά.”

Θυμίζουμε ότι η Team Europe έχει ηττηθεί δύο συνεχόμενες χρονιές σε Λονδίνο (2022) και Βανκούβερ (2023) από την Team World και στόχος, όπως ανέφερε και ο Μποργκ είναι η Ευρώπη να επιστρέψει στις νίκες. 

Carlos Alcaraz will make his debut for Team Europe at Laver Cup Berlin 2024, to be held at Mercedes-Benz Arena from September 20-22.

Multi-Session Hospitality Packages go on sale November 27 at 13:00 CET.

Read more: https://t.co/z6kbNCQ2Rs pic.twitter.com/ncTUiIFc4c

Laver Cup (@LaverCup) November 8, 2023

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Team Europe έχουν οι 3 πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά από το τέλος του Roland Garros (10 Ιουνίου 2024), ενώ οι υπόλοιποι 3 παίκτες είναι επιλογή των αρχηγών και θα ανακοινωθούν οποιαδήποτε στιγμή πριν από την έναρξη του US Open. Με την ανακοίνωση του Αλκαράθ σημαίνει ότι ο Ισπανός μπορεί να αγωνιστεί στην Team Europe ασχέτως αν θα βρεθεί στους 3 κορυφαίους του ATP Rankings. 

Σε περίπτωση που ένας παίκτης του Top-3 επιλέξει να μην συμμετάσχει τότε η προσφορά για μια θέση στην 6άδα θα γίνει σε άλλον παίκτη που ακολουθεί στην παγκόσμια κατάταξη. 

The post Nτεμπούτο για Αλκαράθ στο Laver Cup το 2024 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα