Αλκαράθ: “Θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας του τένις”

Ο Κάρλος Αλκαράθ, αλλά και κοντινοί άνθρωποι σε αυτόν, μίλησαν στο BBC Radio 5 Live για τους στόχους του 21χρονου, λίγες μέρες πριν από την έναρξη του φετινού Roland Garros. Ο 21χρονος Ισπανός δεν έκρυψε, για μια ακόμη φορά, το μεγάλο του στόχο, στο να γίνει ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. 

Ο Νο3 του κόσμου γνωρίζει φυσικά ότι απέχει πολύ από τα ρεκόρ του

Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο εξακολουθεί να στοχεύει στο να τα ξεπεράσει. 

“Ναι, φυσικά και θέλω. Είμαι φιλόδοξος άνθρωπος. Ξέρω ότι είναι αδύνατο να σπάσω όλα τα ρεκόρ του Νόβακ, αλλά παίζω τένις για μένα, από χαρά και θέλω να κάνω μεγάλα πράγματα. Θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας του τένις.”, είπε ο Αλκαράθ

Στη συνέχεια μίλησε ο προπονητής του Αλκαράθ και πρώην Νο1 του κόσμου (Σεπτέμβριος 2003), Χουάν Κάρλος Φερέρο. “Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον Κάρλος, είναι ότι σκέφτεται μεγάλα πράγματα και όχι μικρά.”

“Για να γίνεις ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες, πρέπει να σκέφτεσαι και να στοχεύεις σε μεγάλα πράγματα. Θα είναι πολύ δύσκολο να σπάσουμε όλα αυτά τα ρεκόρ, αλλά είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.”

“Νομίζω ότι η καλύτερη επιφάνεια του Κάρλος είναι η σκληρή. Έχει αναπτυχθεί μέσα σε αυτά τα γήπεδα, αλλά από την άλλη τα χωμάτινα είναι τα courts στα οποία γεννήθηκε. Πιστεύω ότι θα κερδίσει το Roland Garros, τουλάχιστον μια φορά. Έχει το παιχνίδι για να το κάνει.”

Όσο για τον κατά 9 χρόνια μεγαλύτερο και hitting partner του Αλκαράθ, Ζέσους Γκαρθια Πάρντο, ο Αλκαράθ ειναι ένα πραγματικό “φαινόμενο”. “Από μικρός ξεχώριζε. Από την ηλικία των 10 ετών. Όλα του τα χτυπήματα ήταν ξεχωριστά.”, είπε ο Πάρντο. 

“‘Έπαιζε χωρίς φόβο, ανεξάρτητα ποιος ήταν στην άλλη πλευρά του φιλέ. Αυτό τον βοήθησε να φτάσει στην κορυφή.”

The post Αλκαράθ: “Θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας του τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα