Έπεσε η “αυλαία” για τον σπουδαίο Πάμπλο Λίμα (vid)

Στο φινάλε της έφτασε η σπουδαία επαγγελματική καριέρα του Πάμπλο Λίμα. Λίγο πριν κλείσει τα 37 του χρόνια, ο θρυλικός Βραζιλιάνος έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι στον 1ο Γύρο του Madrid Master, με παρτενέρ τον Αγκουστίν Σιλίνγκο. Η ήττα με 6-3, 6-3 από τους Χουάν Λεμπρόν και Αλεχάνδρο Γκαλάν σήμανε το φινάλε της πορείας τους στο τουρνουά και συνολικά το τέλος της παρουσίας του Λίμα στα μεγάλα επαγγελματικά κορτ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Λίμα αποθεώθηκε από το κοινό των Ισπανών στην Caja Magica της Μαδρίτης,

ως μία ελάχιστη αναγνώριση της τρομερής προσφοράς του στο σπορ του πάντελ επί σχεδόν δύο δεκαετίες. Παρούσα ήταν και η οικογένεια του Βραζιλιάνου, ο οποίος δακρύζοντας ανταπέδωσε την αγάπη που έλαβε από το κοινό.

"¡Pablo, Pablo…"

La Caja Mágica A TUS PIES, @pablojoselima #WPTMadridMaster pic.twitter.com/Nf4WCgqrTd

World Padel Tour (@WorldPadelTour) September 20, 2023

Γνωστός στον κόσμο του πάντελ ως “Το Κανόνι Του Πόρτο Αλέγκρε” (El Canon de Porto Alegre), ο Λίμα κλείνει την επαγγελματική του πορεία μετρώντας πάνω από 50 τίτλους στο World Padel Tour και έχοντας περισσότερες από 450 νίκες. Επίσης, ο Λίμα κατέγραψε μία αθροιστική παρουσία τριών ετών στο Νο1 της κατάταξης, αποτελώντας επί μακρό διάστημα μία από τις επιβλητικότερες παρουσίες στα κορτ.

Η ανοδική τροχιά στην καριέρα του Λίμα είχε ως σημείο εκκίνησης τη διετία 2006-2007, όντας παρτενέρ του Ρόμπι Γκάτικερ. Το 2008 συνεργάστηκε με τον συμπατριώτη του Μαρσέλο Ζαρντίμ έχοντας τις πρώτες καλές πορείες σε επαγγελματικά τουρνουά, όμως η πραγματική εκτόξευση ήρθε την επόμενη χρονιά, καθώς από το 2009 έως το 2014 ο Λίμα συνέθεσε ένα εντυπωσιακό δίδυμο με τον Αργεντινό Χουάνι Μιέρες.

Ο Πάμπλο Λίμα με τον Ρόμπι Γκάτικερ (αριστερά).Ο Πάμπλο Λίμα με τον Μαρσέλο Ζαρντίμ.Ο Πάμπλο Λίμα με τον Χουάνι Μιέρες.

Την τετραετία 2015-2018 ο Λίμα έφτασε στο απόγειο της επιτυχίας του έχοντας ως παρτενέρ τον επίσης Αργεντινό Φερνάντο Μπελαστεγκίν, ενώ το 2019 ο ανερχόμενος Αλεχάνδρο Γκαλάν απετέλεσε τον συμπαίκτη του Βραζιλιάνου στο Τουρ.

Ο Πάμπλο Λίμα με τον Φερνάντο Μπελαστεγκίν.Ο Πάμπλο Λίμα με τον Αλεχάνδρο Γκαλάν.

Για ένα διάστημα του 2018 και το 2020 ο Πακίτο Ναβάρο βρέθηκε στο πλάι του Λίμα, ενώ το 2021 ήταν η σειρά του Αγκουστίν Τάπια και το 2022 του Φράνκο Στούπατσουκ να συνεργαστούν με τον Λίμα. Φέτος υπήρξε μία σύντομη συνύπαρξη με τον Ιβάν Ραμίρεθ, πριν έρθει η συνεργασία με τον Σιλίνγκο για τις τελευταίες παραστάσεις του Λίμα στα κορτ.

Ο Πάμπλο Λίμα με τον Πακίτο Ναβάρο.Ο Πάμπλο Λίμα με τον Αγκουστίν Τάπια.Ο Πάμπλο Λίμα με τον Φράνκο Στούπατσουκ.Ο Πάμπλο Λίμα με τον Ιβάν Ραμίρεθ.Ο Πάμπλο Λίμα με τον Αγκουστίν Σιλίνγκο.

Δυστυχώς, τα πολλαπλά προβλήματα τραυματισμών -κυρίως στα γόνατα- στέρησαν από τον Βραζιλιάνο μία ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας πορεία στο Τουρ, σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Πάντως, ο Λίμα γνωστοποίησε λίγες ώρες πριν το “αντίο” του πως θα παραμείνει στον κόσμο του πάντελ συμμετέχοντας στο χαμηλότερης δυναμικής North American Pro Padel League στις ΗΠΑ.

Τα highlights της αναμέτρησης Λίμα/Σιλίνγκο – Λεμπρόν/Γκαλάν στο 5:26

The post Έπεσε η “αυλαία” για τον σπουδαίο Πάμπλο Λίμα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα