Ντόχα: Δύσκολα η Ριμπάκινα, εύκολα η Σφιόντεκ (vids)

Έλενα Ριμπάκινα και Ίγκα Σφιόντεκ εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Qatar Open, με την Καζάκα να χρειάζεται 3 sets για να ξεπεράσει την αντίσταση της Ισπανίδας Έμμα Ναβάρο, ενώ από την άλλη η Νο1 του κόσμου παραχώρησε μόλις 5 games στην Εκατερίνα Αλεξαντρόβα φτάνοντας σε μια ακόμη εύκολη νίκη. 

A fight to the finish

No.3 seed

Elena Rybakina fights her way into the quarterfinals after defeating Navarro 6-1, 6-7(6), 6-4. #QatarTotalEnergiesOpen pic.twitter.com/kiEyyNI0vf

wta (@WTA) February 14, 2024

Η Καζάκα και Νο4 του κόσμου, κέρδισε με 6-1, 6-7(6), 6-4, κάνοντας τα εύκολα δύσκολα στο tie-break του 2ου set όπου και προηγήθηκε με 4/0, αλλά και 6/5 έχοντας match-point, αλλά και τις μπάλες στα χέρια της για να κλείσει το ματς. 

Ωστόσο, η Ναβάρο, αφού αρχικά μετέτρεψε το 0/4 σε 5/4 στη συνέχεια έκανε μια ακόμη ανατροπή στο tie-break και από 5/6 σε 8/6 ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 3ο set η Ριμπάκινα απλά χρειάστηκε ένα break (3-2), αλλά και συνέπεια στο service της φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Λέιλα Φερνάντεζ που κέρδισε νωρίτερα την Κινέζα και φιναλίστ του Australian Open, Κινγουέν Ζενγκ με 7-5, 6-3. 

Η Σφιόντεκ από την άλλη είχε πιο εύκολο έργο κόντρα στην Αλεξαντρόβα, με την Πολωνή να σβήνει και τα 8 break-points της Ρωσίδας και Νο19 του κόσμου, εκμεταλλευόμενη παράλληλα τα 3 δικά της σε 6 προσπάθειες για break. 

All smiles from the top seed @iga_swiatek is into the final eight in Doha, she defeats Alexandrova 6-1, 6-4. #QatarTotalEnergiesOpen pic.twitter.com/XQsKPpPMbE

wta (@WTA) February 14, 2024

Στο 1ο set η Σφιόντεκ έσπασε δύο φορές το service της Αλεξαντρόβα (2-0, 5-1), φτάνοντας στο 6-1 παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0,  ενώ στο 2ο σκέλος, μετά από ένα τεράστιο hold (έσβησε συνολικά 4 break-points) έφτασε στο break (4-3) το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά (5-3). 

Η Πολωνή στο τέλος χρειάστηκε 5 match-points, αλλά και να σβήσει 2 break-points για να φτάσει στη νίκη και τη πρόκριση στην προημιτελική φάση όπου θα βρει μπροστά της μία εκ των Βικτόρια Αζαρένκα και Γέλενα Οσταπένκο. 

QATAR OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (+1h)

The post Ντόχα: Δύσκολα η Ριμπάκινα, εύκολα η Σφιόντεκ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντόχα, Δύσκολα, Ριμπάκινα, Σφιόντεκ,ntocha, dyskola, ribakina, sfiontek