Ρώμη: H Γκοφ λύγισε την Μπαντόσα και πέρασε στα προημιτελικά (vids)

Μετά από περίπου 2,5 ώρες σκληρής μάχης η Κόρι Γκοφ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της εξαιρετικής, σε ένα ακόμα παιχνίδι, Πάουλα Μπαντόσα, με την Αμερικανίδα να επικρατεί με 5-7, 6-4, 6-1 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Internazionali BNL d’Italia. 

Coco finds a way

Turning things around against Badosa, @CocoGauff fights through to set up a quarterfinal against Zheng in Rome!#IBI24 pic.twitter.com/h4FexaPggL

wta (@WTA) May 13, 2024

Μετά από δύο ανταγωνιστικά sets και με το 3ο να μένει πίσω με break, η Γκοφ χρειάστηκε να κατακτήσει 6 σερί games στο decider set για να κάμψει την αντίσταση της Ισπανίδας, συνεχίζοντας στη Ρώμη και στην προσπάθειά της να ανέβει στο Νο2 του κόσμου. 

Η Γκοφ, που δυσκολεύτηκε να βρει πρώτο service, τελείωσε το παιχνίδι με 3 άσους και 11 διπλά λάθη (9 η Μπαντόσα), πέρασε μόλις το 38% πρώτα service, κερδίζοντας το 75% των πόντων (29/38) και 45% στο δεύτερο (28/62), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 7 από τις 16 ευκαιρίες που είχε για break. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο παίκτριες να κρατούν το service τους, μέχρι που η Μπαντόσα να μετατρέψει το 2-3, σε 5-3 και λίγο αργότερα να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set (5-4). Ωστόσο, η Γκοφ κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 5-5, αλλά με νέο break και hold αμέσως μετά η Μπαντόσα έκανε το 7-5 και το 1-0. 

Στο 2ο set η Γκοφ προηγήθηκε δύο φορές με break (3-1, 4-2), με την Μπαντόσα να απαντάει και στις δύο περιπτώσεις μειώνοντας σε 3-2 και 4-3, ενώ με hold στη συνέχεια ισοφάρισε σε 4-4, για να ακολούθησε ένα hold κι ένα break, αυτή τη φορά από την πλευρά της Αμερικανίδας, η οποία έκλεισε το set με 6-4 κάνοντας το 1-1. 

Στο decider η Μπαντόσα έδειξε να αντέχει την πίεση της Γκοφ, φτάνοντας πρώτη σε break (1-0), όμως από εκεί και περά η Αμερικανίδα με 6 συνεχόμενα games κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά εκεί όπου θα βρει την φιναλίστ του φετινού Australian Open, Κινγουέν Ζενγκ που νωρίτερα μέσα στην ημέρα κέρδισε την Ναόμι Οσάκα με 6-2, 6-4. 

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: H Γκοφ λύγισε την Μπαντόσα και πέρασε στα προημιτελικά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα