Σφιόντεκ-Σαμπαλένκα: Πρόβα τζενεράλε για το Roland Garros

Για δεύτερο συνεχόμενο WTA 1000 τουρνουά, οι δύο κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο, Ίγκα Σφιόντεκ και Αρίνα Σαμπαλένκα, θα διασταυρώσουν τις ρακέτες τους στο μεγάλο σημερινό τελικό του Internazionali BNL d’Italia της Ρώμης (18:00GR – Nova).

Το Νο1 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, λίγες μέρες μετά τη συγκλονιστική τους μονομαχία στον τελικό της Μαδρίτης που βρήκε νικήτρια τη Σφιόντεκ, σώζοντας τρία championships points της αντιπάλου της, θα αναμετρηθούν για 11η φορά στην καριέρα τους σε ένα παιχνίδι που μοιάζει με πρόβα

τελικού για το Roland Garros που είναι στη γωνία (26/05).

Η 22χρονη Πολωνή, Νο1 στον κόσμο, προηγείται 7-3 στις νίκες κόντρα στην 26χρονη Λευκορωσίδα, έχοντας κερδίσει την αντίζηλό της στα δύο τελευταία ραντεβού τους στο tour (ημιτελικά WTA Finals 2023, τελικό Madrid Open 2024).

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που δύο γυναίκες αναμετρώνται σε δύο σερί τελικούς της σειράς WTA 1000, μετά τη Σερίνα Γουίλιαμς και τη Μαρία Σαράποβα στη Μαδρίτη το 2013!

Η Σφιόντεκ θα διεκδικήσει τον 21ο τίτλο της καριέρας της, στον 25ο τελικό της ενώ η Σαμπαλένκα έχει 14 τίτλους σε σύνολο 27 τελικών που έχει αγωνιστεί.

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτομαι τι έγινε στη Μαδρίτη. Αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό τουρνουά. Διαφορετική εβδομάδα. Δεν θα είναι το ίδιο ματς” είπε η Πολωνή ενόψει της Τιτανομαχίας του Σαββάτου.

“Θα προσπαθήσω να ζήσω στο παρόν και να ξεχάσω τη Μαδρίτη. Σίγουρα θα πρέπει να αναλύσω εκείνο το ματς από πλευρά τακτικής. Όχι ιδιαίτερα, βέβαια καθώς ήταν πολύ κλειστό. Νομίζω ότι και οι δύο θα μπορούσαμε να το πάρουμε. Τώρα είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Θα επικεντρωθώ στο παρόν” πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Σαμπαλένκα φαίνεται πως σκέφτεται πολύ την Σφιόντεκ, ακόμα κι όταν προπονείται…

“Μετά από τόσες πολλές και σκληρές μάχες όπου έχω χάσει απέναντί της, πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και να παρουσιάζομαι καλύτερη την επόμενη φορά. Προσπαθώ να παρουσιάσω κάτι διαφορετικό στο court και να τη βάλω σε πίεση. Θα δούμε πόσες ευκαιρίες θα έχω σε αυτό το ματς” είπε η Λευκορωσίδα.

Η νικήτρια του τελικού θα φύγει από τη Ρώμη με 1000 βαθμούς WTA και σχεδόν 700,000€.

No deja vu here

No.1 seed No.2 seed (again)
5th career meeting in a final
Who is your pick for the title on Saturday: @iga_swiatek or @SabalenkaA?

Presented by @CorpayFX pic.twitter.com/njGcDgBleo

wta (@WTA) May 16, 2024

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Σφιόντεκ-Σαμπαλένκα: Πρόβα τζενεράλε για το Roland Garros appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα