Σφιόντεκ: “Το αξίζαμε και οι δύο σήμερα” (vid)

13:51 5/5/2024 - Πηγή: Tennis24

Η Ίγκα Σφιόντεκ αποδείχθηκε ελάχιστα πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική από την Αρίνα Σαμπαλένκα στις κρίσιμες στιγμές του φοβερού τελικού της Μαδρίτης, φτάνοντας στην κατάκτηση του Madrid Open για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έσωσε τρία match points της Λευκορωσίδας και με 7-5, 4-6, 7-6(7) επί της υπερασπίστριας του τίτλου, κατέκτησε το WTA 1000 της Ισπανικής πρωτεύουσας, συνεχίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προετοιμασία της για το Γαλλικό Όπεν.

“Στο τέλος, δεν ξέρω τι έκανε

τη διαφορά. Νομίζω ότι και οι δύο αξίζαμε τη νίκη σήμερα. Πιστεύω ότι ήταν απλά αυτοί οι λίγοι πόντοι στο tie break που έκριναν το ματς” είπε η Πολωνή στη θριαμβευτική συνέντευξη Τύπου από το Caja Magica.

Ήταν ο 20ος τίτλος καριέρας και ο τρίτος μέσα στη χρονιά μετά τη Ντόχα και το Indian Wells, για την Σφιόντεκ η οποία έχει κατακτήσει τρεις φορές το Roland Garros (2020, 2022, 2023) και δύο φορές το Italian Open της Ρώμης (2021, 2022).

“Σίγουρα, όταν κοιτάξω πίσω μετά από κάποια χρόνια, θα σημαίνει πολλά αυτός το τίτλος. Όμως, αυτή τη στιγμή είμαι απλά χαρούμενη που κέρδισα απλά αυτό το τουρνουά. Δεν έχει σημασία για μένα αν το έχω κερδίσει στο παρελθόν. Προσπαθώ να κερδίσω σε κάθε τουρνουά που παίζω” πρόσθεσε η 22χρονη.

Εκτός από τον τίτλο, η Σφιόντεκ ισχυροποίησε ακόμα περισσότερο τη θέση της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αυξάνοντας τη διαφορά από τη 2η Σαμπαλένκα ενώ σημείωσε την 7η νίκη της κόντρα στη Λευκορωσίδα σε σύνολο 10 αναμετρήσεων.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Σφιόντεκ: “Το αξίζαμε και οι δύο σήμερα” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα