Θα υποχωρήσει μία θέση ο Τσιτσιπάς μετά τη Ρώμη (pic)

Μία θέση πίσω θα βρεθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα ανανεωμένα ATP Rankings της Δευτέρας (20/5), μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου Masters πριν το Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έφτασε ως τους “8” της Ρώμης, και λόγω αυτού θα βρεθεί στο No9.

Ως περσινός ημιφιναλίστ, ο Τσιτσιπάς είχε να καλύψει 360 βαθμούς. Αν έπαιρνε τη νίκη με τον Νίκολας Τζάρι, θα είχε επωφεληθεί από την ήττα του Χούμπερτ Χουρκάτς νωρίτερα

και θα διατηρούσε τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη, λίγο πριν το Grand Slam στη Γαλλία.

Ωστόσο δεν τα κατάφερε, και έτσι ο Πολωνός θα τον προσπεράσει στην κατάταξη, έχοντας έτσι και το αβαντάζ της καλύτερης κλήρωσης ενόψει Παρισιού, σε περίπτωση που δε λείψει κανείς από τους πρώτους. Ο Στέφανος θα είναι στο No9 του ταμπλό, και η κλήρωσή του θα είναι δυσκολότερη, έχοντας αντίπαλο του Top-8 από τον 4ο γύρο.

Αν όμως ένας από τους Top-8 δεν αγωνιστεί στο 2ο Major της χρονιάς, τότε ο Τσιτσιπάς θ’ ανέβει μία θέση στο ταμπλό και θα αποφύγει έναν μεγάλο αντίπαλο στο γύρο των “16”. Όλα τα σενάρια πιθανά, καθώς είναι για την ώρα αμφίρροπες οι συμμετοχές των Γιανίκ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ, λόγω των τραυματισμών τους.

Αξίζει να τονίσουμε επίσης, πως και στη γαλλική πρωτεύουσα ο Στέφανος έχει να καλύψει αρκετούς βαθμούς, μιας και πέρυσι είχε φτάσει ως τα προημιτελικά. Έχει να υπερασπιστεί συνολικά 360 βαθμούς, την ίδια ώρα που οι Ντιμιτρόφ, ντε Μινόρ και Φριτς θα χρειαστεί να καλύψουν 180, 45 και 90 βαθμούς αντίστοιχα.

The post Θα υποχωρήσει μία θέση ο Τσιτσιπάς μετά τη Ρώμη (pic) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα