Το πρόγραμμα του Σαββάτου με Ράφα, Στεφ και Μεντβέντεφ

Συναρπαστική ημέρα το Σάββατο για τους λάτρεις του τένις καθώς συνεχίζεται στη Ρώμη το τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του Roland Garros που ξεκινάει σε περίπου δύο εβδομάδες στο Παρίσι (26/05).

Στο ανδρικό ταμπλό, θα διεξαχθούν οι εναπομείναντες αγώνες για το 2ο γύρο της Masters διοργάνωσης που αφορούν το κάτω μέρος του main draw, με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Ντανίλ Μεντβέντεφ να πραγματοποιούν το φετινό τους ντεμπούτο

στο θεσμό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά τους δύο σερί τελικούς σε Μόντε Κάρλο (τίτλος) και Βαρκελώνη (ήττα από Ρουντ), γνώρισε απρόσμενο αποκλεισμό στο 2ο γύρο της Μαδρίτης και είναι υποχρεωμένος να κάνει μια μεγάλη πορεία στη Ρώμη προκειμένου να υπερασπιστεί τους περσινούς 360 βαθμούς από την παρουσία του στα ημιτελικά.

Το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει πολύ επικίνδυνο εμπόδιο στην πρεμιέρα του στο Foro Italico, αντιμετωπίζοντας στο απογευματινό πρόγραμμα του Grandstand (20:00GR – Cosmote TV) τον πρόσφατο πρωταθλητή του BMW Open στο Μόναχο, Γιαν Λενάρντ Στρουφ που καταλαμβάνει την 41η θέση της ATP Rankings.

Τσιτσιπάς και Στρουφ έχουν συναντηθεί άλλες έξι φορές στο παρελθόν, με το μεταξύ τους σκορ να είναι ισόπαλο 3-3 και τον 34χρονο Γερμανό να έχει νικήσει στο τελευταίο ραντεβού τους, πέρυσι στα προημιτελικά του Madrid Masters ενώ το 2019 στη Βαρκελώνη είχε κερδίσει ξανά τον Έλληνα πρωταθλητή, στην πρώτη από τις δύο συναντήσεις τους στο χώμα.

Νωρίτερα στο Campo Centrale (14:00GR – Cosmote TV), ο 10 φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης και κορυφαίος τενίστας ever στις χωμάτινες επιφάνειες, Ράφαελ Ναδάλ θα δώσει το δεύτερο αγώνα του στη Ρώμη, μετά τη δύσκολη πρεμιέρα επί του Ζιζού Μπεργκς, αντιμετωπίζοντας το Νο7 του ταμπλό και Νο9 στον κόσμο, Χούμπερτ Χουρκάτς.

Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό τεστ για τον 37χρονο Ισπανό ο οποίος θα μπορέσει να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν τοπ αντίπαλο, λίγες εβδομάδες πριν το αγαπημένο του Roland Garros. Πρόκειται για την πρώτη τους αναμέτρηση σε επίπεδο ATP Tour.

Αμέσως μετά στο κεντρικό court του Foro Italico, θα μπει ο υπερασπιστής του τίτλου, Ντανίλ Μεντβέντεφ αντιμετωπίζοντας τον αριστερόχειρα Βρετανό, Τζακ Ντρέιπερ ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η βραδινή αναμέτρηση (21:30GR) μεταξύ του περσινού φιναλίστ, Χόλγκερ Ρούνε κόντρα στον ανερχόμενο Ιταλό, Λούκα Ναρντί.

Στις γυναίκες, το πρόγραμμα στο Campo Centrale θα ανοίξει η κορυφαία του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ αντιμετωπίζοντας την υπολογίσιμη Γιούλια Πουτίντσεβα (12:00GR) ενώ λίγο αργότερα στο Grandstand η Ναόμι Οσάκα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ντάρια Κασάτκινα στο άλλο μεγάλο ματς της ημέρας.

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Το πρόγραμμα του Σαββάτου με Ράφα, Στεφ και Μεντβέντεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα