ΕΘΝΙΚΗ: Καλά το πας… Συνέχισε!

23:35 21/8/2011 - Πηγή: 24wro
Κερδίσαμε Ρώσους, Ιταλούς, Τούρκους και Γερμανούς, στους Βέλγους θα κολλούσαμε; …
Η Εθνική κατέκτησε το τουρνουά του Μπάμπεργκ επικρατώντας και στο τελευταίο της παιχνίδι με 70-61. Λιγότερο καλή σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ματς η ελληνική ομάδα, που είχε κακή εκκίνηση και κατάληξη στο ματς, ενώ αντιμετώπισε και πάλι πρόβλημα στα ριμπάουντ. Ο Κουφός με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ και πάλι ο κορυφαίος.

Μετά από οκτώ λεπτά έγινε… Εθνική

Η Εθνική παρέταξε την καλή της πεντάδα στο παρκέ (Ζήσης, Καλάθης, Παπανικολάου, Φώτσης, Μπουρούσης), αλλά σε αντίθεση με τα προηγούμενα
δύο παιχνίδια το ξεκίνημά της στο παιχνίδι ήταν νωθρό. Το Βέλγιο με όπλο την ευστοχία και τον έλεγχο των ριμπάουντ βρέθηκε να κυνηγά από νωρίς στο σκορ και έφτασε μέχρι το -7 (9-16) δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Ωστόσο από τα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου η Εθνική συνήλθε και στο παρκέ άρχισε να αποτυπώνεται η πραγματική διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Με αφετηρία την άμυνα, ποικιλία επιλογών στην επίθεση και σημείο αναφοράς τους Κουφό και Βασιλειάδη που πέτυχαν από 8 πόντους, η ελληνική ομάδα έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 19-2 και πέρασε μπροστά με 28-18. Οι αντίπαλοι σκόραραν μόνο με ατομικές ενέργειες, αλλά την ίδια ώρα οι παίκτες του Ηλία Ζούρου είχαν βρει ρυθμό και σκόραραν, με αποτέλεσμα να κλείσουν το ημίχρονο με 39-28.

Με τους Φώτση και Παπανικολάου και τον Γιάννη Μπουρούση δημιουργό, η ελληνική ομάδα συνέχισε να επιβάλει το δικό της νόμο κι έφτασε στο +14 (50-36) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο Ηλίας Ζούρος έκανε πολλές δοκιμές (μεταξύ άλλων και σχήμα με Κουφό-Βουγιούκα), αλλά η Εθνική διατηρούσε με άνεση τη διαφορά ασφαλείας (57-40). Μοναδική «σκιά» ήταν και πάλι τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, καθώς το Βέλγιο έφτασε τα 11 σε 30 αγωνιστικά λεπτά.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η Ελλάδα έφτασε και στο +18 (63-45) για να ακολουθήσει ένα διάστημα χαλάρωσης το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι Βέλγοι, που πλησίασαν σε απόσταση έξι πόντων (63-57) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Ένα καλάθι του Κουφού κι ένα τρίποντο του Φώτση, σε συνδυασμό με την άμυνα που… σοβαρεύτηκε εγκαίρως, αποκατέστησαν την τάξη στο ματς και η νίκη ήρθε με σκορ 70-61.

Η Εθνική επιστρέφει στη βάση της με ένα ακόμη κερδισμένο τουρνουά (μετά από αυτό της Λευκωσίας), αλλά πάνω από όλα με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση. Το τριήμερο 23-25 Αυγούστου θα γίνουν οι τελευταίες πρόβες στο τουρνουά «Ακρόπολις» απέναντι στο Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ, τη Βουλγαρία και την Ιταλία κατά σειρά.

Δεκάλεπτα: 14-16, 39-28, 61-45, 70-61

Ελλάδα: Βασιλειάδης 7, Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 12, Παπανικολάου 9, Μαυροειδής, Κουφός 12 (11 ριμπάουντ), Βουγιούκας 6, Καϊμακόγλου 10, Σλούκας, Μπράμος 4, Μάντζαρης.

Βέλγιο: Μόορς, Βαν Ρόσομ 7, Μπέγκιν 1, Ερβέλ 6 (11 ριμπάουντ), Οβενέκε, Λάουβερς 11 (5 ασίστ), Μούγια 4, Φαϊζόν 13, Ντε Ζέου 10, Βαν Ντεν Σπίγκελ, Ιλούνγκα-Εμπένγκα
Keywords
Τυχαία Θέματα