Οδύσσεια για το κέρασμα μιας μπύρας

16:51 22/8/2011 - Πηγή: 24wro
Ο κ. Στάινζεν είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να είναι άγνωστος... στο ευρύ κοινό, ωστόσο μάλλον είναι ο ιδανικός αντίπαλος για να κερδίσει κανείς ένα στοίχημα. Ο Γερμανός πέρασε πέντε ολόκληρα χρόνια προσπαθώντας να εντοπίσει έναν άνδρα στον οποίον χρωστούσε ένα χαμένο στοίχημα από ένα παιχνίδι γκολφ και για το λόγο αυτό, ταξίδεψε σε τρεις χώρες ξοδεύοντας 1.000 λίρες, μέχρι τελικά να τον εντοπίσει.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Ο 34χρονος Στάινζεν, καθηγητής πολιτικών επιστημών και ιστορίας από τη δυτική Γερμανία,
παραθέριζε στη Μαγιόρκα με τη σύντροφό του το 2005, όταν γνώρισε τον Πάτρικ Μπερνς, έναν 73χρονο συνταξιούχο διαφημιστή, με τον οποίον έπαιξε ένα παιχνίδι γκολφ.

Ο Γερμανός ηττήθηκε, αλλά ο Βρετανός με τη σύζυγό του, έφυγαν την επόμενη μέρα με αποτέλεσμα ο κ. Στάινζεν να φανεί ασυνεπής στην αποπληρωμή του στοιχήματος (ενός ποτηριού μπύρας!).

Ο ηττημένος όμως το πήρε βαρέως, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έναν αγώνα αναζήτησής του στα πλαίσια της… αποπληρωμής, έστω και αν γνώρισε τον Βρετανό για μόλις 10 μέρες.

Ήξερε ότι ο Μπερνς ζει στο Portishead και κρατώντας μια φωτογραφία του, άρχισε να τον αναζητά στις παμπ και στα γήπεδα γκολφ της περιοχής. Μάταια όμως. Η αναζήτησή του ήταν ατελέσφορη και ο Γερμανός επέστρεψε απογοητευμένος στην πατρίδα του.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια, ο Στάινζεν απευθύνθηκε στην εφημερίδα «the Daily Telegraph», την οποία ο Μπερνς διάβασε και επικοινώνησε με τον παλιόφιλό του, με τους δύο άνδρες να κανονίζουν τη συνάντησή τους για τον ερχόμενο μήνα.

«Ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά νιώθω πολύ ανακουφισμένος. Το είχα στο μυαλό μου για 5,5 χρόνια και επιτέλους τα κατάφερα» λέει ο Στάινζεν. «Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να αποπληρώνει τα χρέη του. Όταν χάνεις ένα στοίχημα, πρέπει να το πληρώνεις. Ειδικά όταν το χρωστάς σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, όπως ο Πάτρικ».

Πιθανότατα το στοίχημα να ήταν απλά μια πρόφαση για τον κύριο Στάινζεν. Πιθανότατα επίσης, αυτό που βασάνιζε τον Γερμανό, να μην ήταν η αποπληρωμή του χαμένου στοιχήματος, αλλά η απώλεια ενός εν δυνάμει σπουδαίου φίλου, που είδε στο πρόσωπο του κ. Μπερνς.

Όπως και να ’χει , οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν και να αναμετρηθούν ξανά στο γκολφ και ποιος ξέρει, ίσως αυτή τη φορά ο Γερμανός να πάρει το αίμα του πίσω. Αν και κάτι μας λέει, ότι θα χάσουν το μέτρημα με τις μπύρες!
Keywords
Τυχαία Θέματα