ΖΩΔΙΑ: Τι θα φέρει η Πανσέληνος του Μαΐου

18:50 17/5/2011 - Πηγή: 24wro
Στις 17/5 και ώρα 14:09 πραγματοποιείται η Πανσέληνος του μηνός Μαΐου 2011…
Μια Πανσέληνος όπου δεν είναι ακριβώς όπως την τραγουδάει η Χάρις Αλεξίου. Γιατί μπορεί να «έχει Πανσέληνο απόψε και είναι ωραία» αλλά ο Ήλιος είναι «επάνω» στον Algol, έναν απλανή άρρηκτα συνδεδεμένο με σκληρά γεγονότα, ο Κρόνος στον Vindemiatrix που σχετίζεται με έχθρες και ατίμωση, ενώ η Αφροδίτη επάνω στον Mira που βγάζει ατίμωση, πόνο και αρκετό ...φιάσκο. Από αυτήν την άποψη λοιπόν, το Μαγιάτικο
φεγγάρι μας περιγράφεται στο ποίημα του Έλληνα ποιητή Σταύρου Ζαφειρίου.

Να τη φοβάστε την πανσέληνο.
Να μαζεύεστε στα σπίτια σας νωρίς
και ν’ ασφαλίζετε καλά την εξώπορτα.
Να προσεύχεστε
και να κοιμάστε με το βαφτιστικό σας σταυρουδάκι
κρεμασμένο στο στήθος.
Γιατί έξω
κάθε πανσέληνο
κυκλοφορούν οι ποιητές
ίδιοι λυκάνθρωποι.
Κατασπαράζοντας τα ήθη
των αθώων,
διψώντας για το αίμα
των ανύποπτων,
καλώντας με ουρλιαχτά
το Αρχαίο Νερό
που θα’ ρθει κάποτε και θα σας κατακλύσει.
Να φοβάστε την πανσέληνο.
Στις γωνιές παραμονεύουν
τα επικίνδυνα όνειρα.

Σταύρος Ζαφειρίου -από την ποιητική συλλογή Ζεστή Πανσέληνος (1988)



Οι 12 φεγγαροκτυπημένοι


Κριός
Κατά την διάρκεια αυτής της Πανσελήνου θα νοιώσετε την ανάγκη να κάνετε κινήσεις για να εξασφαλίσετε την οικονομική και συναισθηματική ...επιβίωση σας. Αν ακολουθήσετε το Μακιαβελικό απόφθεγμα που λέει πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε θα έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος, αφού οι καταστάσεις αλλάζουν γρήγορα και μέσα σε μια στιγμή από θύτες μπορεί να γίνετε θύματα. Το «δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε» είναι πολύ πιο ασφαλές και ...cool!



Ταύρος
Η Πανσέληνος διεγείρει ένστικτα και επιθυμίες και όλα είναι ανοικτά! Θα έχετε την λαμπρή ευκαιρία να διαπιστώσετε τελικά πόσο ανθεκτικοί είστε σε καθεστώς συναισθηματικής κρίσης, αφού ο συνήθης έλεγχος των παρορμήσεων σας για την ώρα έχει πάει ...περίπατο. Δεν αποκλείεται φυσικά να προκύψουν και απρόβλεπτες καταστάσεις στις σχέσεις σας, όπου σε κάθε περίπτωση οι εφήμερες απολαύσεις ...προηγούνται!



Δίδυμοι
Η υπερπροσπάθεια στα επαγγελματικά ίσως σας στοιχίσει σε κούραση και άγχος. Η Πανσέληνος στον άξονα 6ου-12ου οίκου θα σας δώσει ένα «μούδιασμα» στην καθημερινότητα και ενδεχομένως μια ...παραζάλη αδιευκρίνιστης αιτίας. Η επίτευξη των στόχων θα είναι αποτέλεσμα σκληρού μόχθου αλλά ευτυχώς υπάρχει και ο ...ύπνος. Κατά τα άλλα το παρασκήνιο οργιάζει και σε κάποιες περιπτώσεις θα θυμηθείτε το «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες».



Καρκίνος
Υπέρ του δέοντος ευαίσθητοι στις φάσεις της Σελήνης, καλείστε να πολεμήσετε με το ...θεριό για μια ακόμη φορά. Η Πανσέληνος αυτή ουσιαστικά δημιουργεί διλήμματα ανάμεσα στις προσωπικές σας επιθυμίες και τις συλλογικές προτεραιό
Keywords
Τυχαία Θέματα