Ολική καταστροφή στον Τύρναβο

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Αργυροπουλίου και Δελερίων, αλλά και Δαμασίου, από τη μεγάλη χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές αυτές το απόγευμα της περασμένης Κυριακής και το χαλάζι είχε μέγεθος μεγάλου φουντουκιού.
Από τη χαλαζόπτωση επλήγησαν όλων των ειδών οι καλλιέργειες σε ποσοστό ακόμα και 100%. Γεγονός που πλήττει άμεσα το εισόδημα των παραγωγών της περιοχής λίγες μέρες, σε πολλές περιπτώσεις, πριν τη συγκομιδή του προϊόντος.
Χθες το πρωί, τον Τύρναβο επισκέφθηκε ο διευθυντής του ΕΛΓΑ
Λάρισας κ. Δημήτρης Λαζαρόπουλος, όπου αρχικά είχε συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο κ. Νίκο Μαλάκο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Νταβαρούκα και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αργυροπουλίου κ. Βασίλη Τριανταφύλλου.
http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=29255&pid=7&CategoryID=7
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 01.06.2011

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
και άρδευσης στο δήμο Παλαμά

NEOΣ ΑΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, 010.6.2011
Πριν συμβούν οι τελευταίες πλημμύρες, η νέα δημοτική Αρχή του διευρυμένου δήμου Παλαμά, είχε καταθέσει αίτημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (από τον Μάρτη του 2011) ζητώντας την κάλυψη των δαπανών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στα εγγειοβελτιωτικά έργα, όπως είναι οι ζημιές από πλημμύρες ή άλλη αιτία που συνιστά ανωτέρα βία κ.λπ. Το υπουργείο απάντησε θετικά στο αίτημα και σε σύντομο χρονικό διάστημα το γραφείο προγραμματισμού και η τεχνική υπηρεσία του δήμου Παλαμά προχώρησαν στη σύνταξη σχετικής μελέτης έργου με τίτλο «Αντιπλημμυρική προστασία και βελτίωση εγγειοβελτιωτικών έργων Δήμου Παλαμά», που στόχο έχει τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής και τη βελτίωση της άρδευσης. Η μελέτη εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και ήδη έχει αποσταλεί στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία και θα αποφασίσει σχετικά με τη χρηματοδότηση των προτεινόμενων έργων. Όπως είναι γνωστό, ο δήμος Παλαμά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κατά την περίοδο μεγάλων βροχοπτώσεων, αφού στην περιοχή συγκεντρώνονται και εκβάλλουν οι μεγαλύτεροι παραπόταμοι του Πηνειού - Ενιπέας, Φαρσαλίτης, Σοφαδίτης, Καλέντζης, Βουβουλίνα, κ.ά.
http://www.neosagon.gr/?action=new&id=16179&sb=1&page=1&comm=1

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ
Θεσσαλιώτιδος για παλιά οφειλή!

NEOΣ ΑΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, 010.6.2011
Οι παραγωγοί που ανήκουν στον ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα προβλήματα από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και τη ΔΕΗ, η οποία διακόπτει το ρεύμα από τις γεωτρήσεις για παλιά οφειλή. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γ. Στεργιόπουλος, από το Δ.Σ. του Τοπικού Οργανισμού καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες για την εξόφληση της οφειλής ύψους 120.000, πλην όμως, ειδικά φέτος, δεν υπήρξε ομαλή διαδικασία προετοιμασίας των καλλιεργειών, οπότε ήταν αδύνατη η είσπραξη της πρώτης δόσης του τέλους που έχει καθοριστεί στα 10
Keywords
Τυχαία Θέματα