Πέθανε ο Γιάννης Καραβίδας

Έφυγε από τη ζωή στο Λονδίνο σε ηλικία 59 ετών ο Γιάννης Καραβίδας, μια από τις πιο γνωστές φωνές της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC.
Ο Γιάννης Καραβίδας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τέλειωσε το Γυμνάσιο στο Πειραματικό. Μοναχογιός, ο Γιάννης έφυγε στην Αγγλία για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Έσεξ, όπου ειδικεύθηκε στη συγκριτική λογοτεχνία και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του.

Στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC
άρχισε να δουλεύει το 1985, έως το 2005 όταν η Ελληνική Υπηρεσία μαζί με 9 άλλες έκλεισε εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Μετά την αποχώρησή του από το BBC, ο Γιάννης Καραβίδας εργάσθηκε στο ΣΚΑΪ.
***
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΒΙΔΑ

Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί τον πρόωρο χαμό ενός ιδιαίτερα μορφωμένου, πολυτάλαντου, μαχητικού και ευσυνείδητου μέλους της, του Γιάννη Καραβίδα, μιας από τις πιο γνωστές φωνές της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC.
Ο Γιάννης Καραβίδας χρωμάτισε και σφράγισε με τη φωνή του την Ελληνική Υπηρεσία του BBC για μια μεγάλη περίοδο είκοσι ετών, από το 1985 έως το 2005. Ιδιαίτερα καταρτισμένος και με σπουδές στη συγκριτική λογοτεχνία, διακρίθηκε επίσης ως ρεπόρτερ στην τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη και ανάλυση των διεθνών εξελίξεων.
Εκφράζουμε στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα