Στον και΄δα της "μίζας" ο Ακης και οι εντιμότατοι φίλοι του

Με διευθύνσεις και ονόματα ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας περιέγραψε στην εννιάωρη απολογία του πως οι κολλητοί, Γιάννης Σμπώκος, Γιάννης Μπέλτσιος, αλλά και ο ίδιος μετέφεραν με βαλίτσες τα «μαύρα» από τις μίζες των υποβρυχίων και της προμήθειας των TOR Μ-1.

Νέο πρόσωπο στην υπόθεση είναι ο Ντίνος Μηχαηλίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης, τον οποίο ο
κ. Ζήγρας χαρακτηρίζει ως πρωταγωνιστή, που μαζί με τον πρώην υπουργό οργάνωσαν την κυκλοφορία των μιζών και των μαύρων. Τα κυριότερα σημεία της απολογίας είναι τα εξής:

«Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, που οργάνωσαν προγραμμάτισαν και είχαν ρόλο πρωταγωνιστή στην υπόθεση είναι οι Απόστολος Τσοχατζόπουλος, Καμπούρογλου, Αλ Ζαγιάτ Φουάντ και Ντίνος Μηχαηλίδης... Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων είναι οι Απόστολος Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος. Ο Ντίνος Μηχαηλίδης ήταν το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση καθώς και προσωπικός φίλος του Α. Τσοχατζόπουλου τον οποίο ο τελευταίος μου είχε συστήσει ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ήταν το πρόσωπο, που μεθόδευσε όλες τις συζητήσεις, επαφές και αποφάσεις μεταξύ των Αλ Ζαγιάτ, Καμπούρογλου και Τσοχατζόπουλου. Ηταν το πρόσωπο, που μετέφερε προσωπικά, μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα και αυτός που μετέφερε όλες τις επιταγές από τους Ζαγιάτ και Καμούρογλου στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και μετρητά μαζί με το γιο του τον Μιχάλη Μιχαηλίδη. Είναι άμεση ανάγκη να εξεταστούν τα παραπάνω πρόσωπα, διότι είναι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης...».

500.000 ευρώ η αξία του διαζυγίου
»...Θέλω επίσης να σας πω ότι αργότερα προστέθηκε και άλλο πρόσωπο, που μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά σε τσάντες στον Τσοχατζόπουλο. Το πρόσωπο αυτό είναι ο Γιάννης Μπέλτσιος, ο οποίος είχε σχέση μόνο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, διότι προφανώς εμπλέκετο σε άλλη υπόθεση. Επίσης, πρέπει να αναφέρω και κάποιες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως την Μαργαρίτα Τερζή, κάτοικο Ελβετίας, η οποία φέρεται ιδιοκτήτρια υπερπολυτελούς διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος στο όνομα της κόρης του Αρετής. Θα πρέπει να ελέγξετε πως πληρώθηκε το τίμημα του διαμερίσματος, ποια ήταν η σχέση της Τερζή με τον Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, καθώς και το πως η Τερζή βρέθηκε σε θέση συμβούλου στο υπουργείο Άμυνας. Θα πρέπει να ελέγξετε πόσες χιλιάδες δολάρια πήρε στο εξωτερικό σε τσάντες η πρώην σύζυγος Γκούντρουν για να συναινέσει στο διαζύγιο. Γνωρίζω ότι πήρε με εφάπαξ καταβολή πάνω από 500.000 δολάρια, τα οποία δεν δηλώνονταν πουθενά... Όσον αφορά για το γιο του Αλέξανδρο, που απέκτησε μερίδιο σε εταιρεία εστίασης και καφέ στην Πατησίων με το επώνυμο ΣΤΟΑ. Γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο, μεγαλοεκδότη εφημερίδας, το τίμημα του μεριδίου, που ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα που δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν...».

»...Ο Ι. Σμπώκος είναι πρόσωπο, το οποίο δέχθηκε τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία επένδυσε ο πεθερός του, που
Keywords
Τυχαία Θέματα