Το Wikileaks αποκαλύπτει τις "βρωμιές" της κυβέρνησης Γκρούεφσκι

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks, ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Φίλιπ Ρίκερ αναφέρει σε εκθέσεις του ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι εκβιάζει διαφωνούντες στο εσωτερικό της αλλά και στελέχη της αντιπολίτευσης. Οι εκθέσεις που έχει στείλει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα τελευταία δύο χρόνια και σήμερα, λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές
της Κυριακής, παρουσιάζουν τα ΜΜΕ στα Σκόπια είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές αφού αναφέρουν ότι η κυβέρνηση απειλεί τους αντιπάλους της με κατασκευή κατηγοριών και προφυλάκιση. Η μέθοδος είναι συνηθισμένη στην ΠΓΔΜ αφού η δικαιοσύνη και η αστυνομία είναι ελεγχόμενες.

Αντιθέτως το στενό περιβάλλον του Γκρούεφσκι είναι υπό καθεστώς προστασίας. Για παράδειγμα ο ξάδελφος του πρωθυπουργού, Σάσο Μιάλκοφ και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μίλε Γιανακίεφσκι, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, εμπλέκονται σε περιπτώσεις διαφθοράς και αυτό είναι ευρέως γνωστό.

Ο κ. Ρίκερ αναφέρει ότι «ο κ.Γκρούεφσκι επιλέγει τη μέθοδο της επίθεσης επειδή αισθάνεται ανασφαλής, τη στιγμή που αυξάνεται η διεθνής και η εγχώρια πίεση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας με την Ελλάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα