XH61: δοκιμάζοντας το barebone της Shuttle

23:17 18/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Shuttle μας χορήγησε το slim της barebone XH61 και είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε και να σας μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας.

Το barebone σημαίνει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα πλήρη σύστημα αλλά με ένα σκελετό που περιέχει τα βασικά. Όπερ σημαίνει ότι διατίθεται χωρίς επεξεργαστή, μνήμη,
σκληρό δίσκο, οπτικό drive και λειτουργικό σύστημα. Όλα αυτά τα εγκαθιστά κανείς κατόπιν και σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Το Shuttle XH61 χαρακτηρίζεται από ένα συμπαγές σώμα που επιτρέπει τη χρήση του ως media PC. Σε αυτό συμβάλει και ο κομψός σχεδιασμός του.

Το barebone μπορεί να είναι πολύ μαζεμένο – έχει διαστάσεις 24,2x20x7,3 εκατοστά αλλά παρόλο αυτά προσφέρει αρκετό χώρο για την τοποθέτηση ενός οπτικού slimline drive κι ενός drive των 2,5 ιντσών, όπως ενός σκληρού δίσκου ή SSD.

To χρησιμοποιούμενο H61 chipset της Intel υποστηρίζει επεξεργαστές από τις σειρές Core i3, Core i5 και Core i7 για το socket LGA 1155 με μια μέγιστη θερμική κατανάλωση της τάξης των 65Watt. Για τη εγκατάσταση της μνήμης υπάρχουν διαθέσιμα δύο slots, στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε DDR3 RAM με μια συνολική χωρητικότητα έως τα 16GB.

Το Shuttle XH61 υποστηρίζει το UEFI και προσφέρει 4x SATA 2, 6x USB 2.0, 7.1-onboard κάρτα ήχου και το Gigabit LAN. Οι έξοδοι μέσω των HDMI και D-Sub επιτρέπουν τη λειτουργία έως δύο οθονών. Υπάρχει, επίσης, και μια κλειδαριά Kensington.

Το barebone της Shuttle χαρακτηρίζεται, επίσης, από τη μικρή του ενεργειακή κατανάλωση, μόλις 90Watt, κάτι που το κάνει ιδανικό για όσους θέλουν να το αφήνουν μονίμως ανοικτό ή διαθέτουν μια οικολογική συνείδηση.

Επίσης είναι και αρκετά ελαφρύ για σύστημα desktop, ζυγίζοντας, εφόσον το εξοπλίσετε πλήρως, περίπου όσο ένα βαρύ notebook (3,6 κιλά). Στην αρχική του μορφή, χωρίς δηλαδή να εγκαταστήσει κανείς τα drives, τον επεξεργαστή και ότι άλλο έξτρα θέλει, το βάρος του ανέρχεται στα 2,4 κιλά (αντίστοιχο ενός κλασικού notebook με οθόνη 15 ιντσών).

Το ίδιο συμπαγής είναι και η συσκευασία του. Μέσα σε μια πλαστική σακούλα ο κατασκευαστής μας παρέχει μια σειρά από εγχειρίδια χρήσης σε διάφορες γλώσσες. Κατά τα άλλα υπάρχει ένα CD με drivers, το τροφοδοτικό, καλώδια και βίδες στήριξης.

Όλο το σώμα του barebone διατίθεται σε μαύρο χρώμα. Στο πίσω του μέρος βρίσκουμε τις υποστηριζόμενες υποδοχές σύνδεσης με το γνωστό χρωματικό κώδικα: τέσσερις θύρες USB 2.0, μια είσοδος μικροφώνου (ροζ), μια για τα ακουστικά (πράσινη), ένα audio in (μπλε), οι κλασικές θύρες PS/2 για τη σύνδεση πληκτρολογίου και ποντικιού, HDMI και θύρα δικτύου (έως το 1Gbps). Στην πρόσοψη του, κρυμμένα πίσω από δύο μαύρα καπάκια, βρίσκονται δύο θύρες USB, μια υποδοχή για τα ακουστικά και μια για το μικρόφωνο. Αυτό όσον αφορά το εξωτερικό του barebone.

H πρόσβαση στο εσωτερικό του γίνεται απλά και γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κατσαβίδι, κάτι που οφείλεται στο εύκολα αποσπώμενο καπάκι. Αυτό συγκρατείται από δύο μεγάλ
Keywords
Τυχαία Θέματα