Η Microsoft Ελλάς συμμετέχει στα «Κυριακάτικα πρωινά … και όχι μόνο»

03:43 6/6/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Microsoft Ελλάς, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Συνεργάτες στη Μάθηση», συνδράμει τη δράση «Κυριακάτικα πρωινά … και όχι μόνο» που πραγματοποιεί το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το British Council.
Πρόκειται για ένα διήμερο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε παιδιά 8-15 ετών, γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο τη γνωριμία τους με καινοτόμες μεθόδους μάθησης και σύγχρονα εργαλεία που καθιστούν
την εκπαιδευτική διαδικασία πιο ευχάριστη και πιο αποτελεσματική.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Συνεργάτες στη Μάθηση» της Microsoft περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στην ενθάρρυνση της δημιουργίας καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.

Οι δράσεις τις οποίες η Microsoft Ελλάς διοργανώνει ή συνδιοργανώνει μαζί με άλλες εταιρίες πιο αναλυτικά:

Σάββατο 9 Ιουνίου, δράσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς στο αμφιθέατρο του ΕΙΕ

12.00 – 13.00 Καινοτόμες Δράσεις με τη χρήση νέων τεχνολογιών: επίδειξη των δωρεάν εργαλείων της Microsoft και των καινοτόμων λύσεων EPSON.
Διοργάνωση: Microsoft Συνεργάτες στη Μάθηση και Epson Hellas

Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση καινοτόμων λύσεων της Epson για την εκπαίδευση, της δωρεάν εφαρμογής Learning Suite και των εργαλείων της Microsoft ειδικά για την εκπαίδευση, καθώς και απλών και εύχρηστων εργαλείων που προωθούν τη διαδραστικότητα και τη δημιουργικότητα, διευκολύνοντας ταυτόχρονα το μάθημα του εκπαιδευτικού. Στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα εργαλεία της Microsoft στο διαδραστικό προβολέα της Epson.

13.00 – 14.00 Τα παιδιά δημιουργούν και αλληλεπιδρούν.
Διοργάνωση: Διαδραστικές Τεχνολογίες Μάθησης και Πολιτισμού ΕΠΕ – ITisART.Ltd

Παρουσίαση τρόπων αξιοποίησης των ψηφιακών/υπερμεσικών κόμικς στη μαθησιακή διαδικασία και παραδειγματικών σεναρίων διαφόρων μαθημάτων που έχουν υλοποιηθεί σε αυθεντικά περιβάλλοντα τάξης και ήταν μαθησιακά αποτελεσματικά.

Στη συνέχεια θα γίνει αναφορά σε πολύ-αισθητηριακά διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που βασίζονται στη τεχνολογία της ανίχνευσης κίνησης από την κάμερα βάθους της πλατφόρμας MS Kinect (motion detection games).

Χάρη σε αυτά τα παιχνίδια επιτυγχάνονται εργοθεραπευτικές και παιδαγωγικές παρεμβάσεις που βοηθούν τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, και όχι μόνο, να καλλιεργήσουν τις νοητικές τους δυνατότητες, να οργανώσουν τον συναισθηματικό τους κόσμο και να αποκτήσουν τις βιωματικές εμπειρίες, ώστε η σχολική τους επίδοση και η κοινωνική τους συμπεριφορά να φτάσει στα προβλεπόμενα επίπεδα σύμφωνα με τους δείκτες των νοητικών ικανοτήτων τους.

14.00 – 15.00 Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός γνώσεων μέσω διαδικτύου Λυσίας: Εκπαιδευτικό Σενάριο.
Διοργάνωση: Microsoft Συνεργάτες στη Μάθηση - Εκπαιδευτήρια Δούκα & ΟΤΕ-COSMOTE

Ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός γνώσεων Λυσίας πραγματοποιείται εδώ και 16 χρόνι
Keywords
Τυχαία Θέματα