Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2012

18:38 16/11/2012 - Πηγή: PC Nea
Πραγματοποιήθηκε προχθες 14 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Αthens Plaza, η Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της διήμερης εκδήλωσης Game Changers Generation We , που διεξάγεται σχετικά με τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, παρουσία των χορηγών, των κριτών, των συντονιστών των δύο ημερών, καθώς και των start-up επιχειρήσεων που θα διεκδικήσουν μια θέση ανάμεσα στις πιο πετυχημένες νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις για το 2012.
O Διευθύνων Σύμβουλος της mscomm, Μιχάλης Στάγκος,
στις δηλώσεις του, έδωσε μια πρώτη εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει το επόμενο διήμερο στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Τρεις γενιές «επιχειρείν», οι θεσμικοί, οι ανερχόμενοι και οι νέοι ή δυνητικοί, θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη 14 και αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την Ελλάδα, μία εποχή όπου απαιτούνται νέες συλλογικότητες για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα κρατήσει τους νέους στην χώρα και θα δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Ο Ανδρέας Στεφανίδης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Επιχειρηματιών, Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε, αποκάλυψε το όραμα της Ένωσης, το οποίο δεν είναι άλλο από το να ενωθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην τόσο αναγκαία κατεύθυνση της εξωστρέφειας της ελληνική νεανικής επιχειρηματικότητας. Τόνισε ακόμα, πως «66 εθνικοί συνεργάτες έχουν αγκαλιάσει την διοργάνωση με 30 δράσεις σε όλη την Ελλάδα».

Εκπροσωπώντας τους θεσμικούς φορείς που στηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, η κ. Μαρία Καρακλιούμη - Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, μίλησε για «αλλαγή στη νοοτροπία του επιχειρείν στην Ελλάδα», δίνοντας έμφαση στην προσωπική ευθύνη που απορρέει και απ’ τις δύο πλευρές, τον θεσμικό και τον επιχειρηματικό παράγοντα, ώστε «να υπάρχει στόχος και όχι ατζέντα».

Ο κύριος Carlos Martín Ruiz de Gordejuela, Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δήλωσε την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην διοργάνωση, καθώς, όπως σημείωσε «είναι μία περίοδος που χρειάζονται και οι καλές ειδήσεις στη χώρα για να υπάρξει ανάπτυξη με όχημα την επιχειρηματικότητα των νέων».

Από την πλευρά των χορηγών της σημαντικής εκδήλωσης, ο κ. Καρόκης, External Affairs Director της MSD, τόνισε ότι «για την MSD η έννοια της καινοτομίας υπάρχει όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στην ίδια την έννοια της επιχειρηματικότητας», ενώ αποκάλυψε πως μέσω της χρηματοδότησης ενός νέου μεταπτυχιακού προγράμματος για την καινοτομία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η MSD ενισχύει την αρχή της για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η εκπαίδευση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Κιουρκατιώτης, Διευθυντής Marketing Εταιρικών πελατών της Vodafone, δήλωσε « Η εταιρεία μας βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα επαγγελματία και την επιχείρηση παρέχοντας τις πλέον αξιόπιστες και καινοτόμες υπηρεσίες επικοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε χρέος μας να είμαστε κοντά και να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην προώθηση κα
Keywords
Αναζητήσεις
κιουρκατιωτης κωνσταντινος
Τυχαία Θέματα