«Aκτιβιστές» για το κλίμα στοχοποίησαν την «Αφροδίτη» του Μποτιτσέλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο ακτιβιστές από την Last Generation δημοσίευσαν εικόνες μιας πλημμυρισμένης πόλης της Τοσκάνης πάνω από το γιγάντιο πίνακα της Θεάς Αφροδίτης του Botticelli στο έργο του 15ου αιώνα, πριν οδηγηθούν σε αστυνομικό τμήμα, ανέφερε η ομάδα εκστρατείας σε μια δήλωση.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσποιείται ότι τα χωράφια δεν κάηκαν τον Ιανουάριο, ότι το νερό δεν θα είναι πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι, ότι τα σπίτια που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες είναι τυχαία γεγονότα και δεν προκαλούνται από ανθρώπινες επιλογές»,

φέρεται να είπε ένας από τους διαδηλωτές,

«Και αντί να αντιμετωπίζει αυτά τα πραγματικά προβλήματα, φτιάχνει παράλογους νόμους» τιμωρώντας τον ακτιβισμό για το κλίμα, είπε.

Το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον Ιανουάριο νόμο που αυξάνει τις ποινές για όσους βλάπτουν μνημεία και πολιτιστικούς χώρους, μετά από μια σειρά διαμαρτυριών για το κλίμα.

Τον Νοέμβριο, ένας δικαστής στη Φλωρεντία έκρινε ότι δύο ακτιβιστές που το 2022 κόλλησαν τα χέρια τους στο γυαλί γύρω από έναν άλλο πίνακα του Μποτιτσέλι, επίσης στο Ουφίτσι, δεν είχαν διαπράξει έγκλημα.

Η οργάνωση Last Generation άρχισε να πραγματοποιεί διαδηλώσεις στην Ιταλία το 2022 ενόψει των γενικών εκλογών, προτρέποντας τους πολιτικούς από όλα τα κόμματα να θέσουν την κλιματική αλλαγή προτεραιότητά τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ιταλία βρίσκεται σε καλό δρόμο για σημαντικά υψηλότερες εκπομπές από αυτές που έχει θέσει στον στόχο της για το 2030.

Οι διαμαρτυρίες στην Ιταλία αποτελούν μέρος μιας σειράς δράσεων σε όλη την Ευρώπη για να επικεντρωθεί η προσοχή στην κλιματική αλλαγή.

Ακτιβιστές έχουν πετάξει σούπες, κέικ, πουρέ πατάτας και μπογιές που πλένονται σε χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς και έργα τέχνης σε μουσεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα