Ανόρθωση: Η ατυχής επιλογή του Πάους και οι ευθύνες

Ο σημερινός αγώνας της Ανόρθωσης με την ΑΕΚ ήταν ένας από τους κρισιμότερους της χρονιάς. Η ήττα της «Κυρίας» με 3-0 φέρνει την ΑΕΚ με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση του κυπέλλου και τους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης να είναι κοντά για μια ακόμη ποδοσφαιρική χρονιά από τον αποκλεισμό τους στο κύπελλο.


Ο τίτλος που αρμόζει στην σημερινή Ανόρθωση είναι «Χειρότερη δεν γινόταν». Η ευθύνη για την βαριά ήττα αλλά και την τραγική εικόνα την έχει περισσότερο

ο Αντρέ Πάους και φυσικά κατ΄επέκταση οι ποδοσφαιριστές. Ο Ολλανδός προπονητής ξεκίνησε τον αγώνα με σχηματισμό 4-4-2 που πολύ σπάνια χρησιμοποιεί. Φυσικά στη διάσκεψη τύπου δικαιολόγησε την απόφαση του λέγοντας ότι από την στιγμή που Μαρτίνες δεν ήταν έτοιμος δεν είχε άλλον ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην θέση του. Σε διπλή αναμέτρηση κυπέλλου, έχοντας αντίπαλο μία ομάδα με εξαιρετική κυκλοφορία. Σε διπλούς αγώνες με ισάξιους αντιπάλους σημασία έχει η ουσία (αποτέλεσμα πρόκρισης). Το πλάνο του Αντρέ Πάους κατέρρευσε, έδωσε το δικαίωμα στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο με το παιχνίδι να τελειώνει στο α` ημίχρονο. Το αποκορύφωμα για τον Ολλανδό προπονητή ήταν ότι στην συνέντευξη Τύπου δεν ανέλαβε την ευθύνη για την βαριά ήττα. Μίλησε για νοοτροπία, κατοχή και άμυνα. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να λύσει ο ίδιος. Αλλά την ευθύνη για την ήττα την έχει πρώτα αυτός και έπρεπε να την αναλάβει.

Κριτική ποδοσφαιριστών
Το 4-4-2 του α` ημιχρόνου ήταν καταστροφικό. Κομμένη στα δυο η Ανόρθωση. Οι Εντλοβού, Μακρής και Κουλούρης να προσπαθούν να πιέζουν κάτι που δεν έφερε αποτέλεσμα. Η μεσαία γραμμή επίσης προβληματική. Ο Βίκτορ προσπάθησε αλλά δεν είχε βοήθεια ενώ ο Πελέ επιβεβαίωσε ότι η αμυντική του λειτουργία δεν είναι στοιχείο των ποδοσφαιρικών του προσόντων. Η αμυντική γραμμή; Δεξιά ανύπαρκτη. Στο πρώτο και στο δεύτερο τέρμα ο Τζανακάκης μαρκάρει στα πέντε μέτρα τον αντίπαλο ενώ αρκετές φορές έχασε τους αντιπάλους. Στο κέντρο της άμυνας ο Χόλγκερσον ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικός. Πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις, λάθος τοποθετήσεις και τέρματα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Ο Τομάς άνοιξε το σκορ από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά!!! Αμαρκάριστος. Ούτε ο Χόλγκερσον, ούτε ο Πελέ ούτε κάποιος άλλος μάρκαρε. Στο τέρμα του Μυτίδη, ο Σουηδός αμυντικός είδε απλώς την μπάλα να περνά από δίπλα του. Ο Λαϊφης μέτριο παιχνίδι με λάθη. Οι μόνοι που διακρίθηκαν ήταν οι Κόπριβετς και Σβεχλέν. Ο πρώτος έσωσε πολλά και ο δεύτερος προσπάθησε. Άφησαμε τελευταίο τον Κάλβο. Ο Ισπανός έχασε μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού. Η επιστροφή του στα γήπεδα και οι εμφανίσεις του δεν είναι η αναμενόμενεςΟ Κάλβο δεν πατά καλά στο γήπεδο και με τίποτα δεν θυμίζει τον περσινό του εαυτό.

Ο κόσμος
Οι συνεχόμενες τραγικές εμφανίσεις της Ανόρθωσης έχουν απογοητεύσει τον κόσμο της ομάδας. Ο κόσμος από την αρχή της χρονιάς στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει.
Γιατί πολύ απλά αυτός ο κόσμος με κρύο, με βροχή, με ζέστη είναι εκεί. Αυτός ο κόσμος εδώ και χρόνια ζει μακριά από κάποιον τίτλο. Το 2008 τελευταίο πρωτάθλημα, το 2007 τελευταίο κύπελλο. Ο Πάους μπορεί αύριο, μετά από ένα μήνα, με το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς να φύγει από την Ανόρθωση, το ίδιο και οι ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος θα είναι εκεί. Ο κόσμος θέλει να βλέπει ποδοσφαιριστές να ματώνουν την φανέλα και προπονητή που με την τακτική του να παίρνει τα παιχνίδια.
Έφτασε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους…πριν το τρένο απομακρυνθεί χωρίς να είναι επιβάτης η Ανόρθωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα