Ανώτατο: Απαλλάσσει πολίτη που συμμετείχε σε διαμαρτυρία εν μέσω πανδημίας

«Χαστούκι» στην εκτελεστική εξουσία για τα διατάγματα της πανδημίας, έδωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο.       

Με απόφαση που εξέδωσε σε έφεση πολίτη, του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο για συμμετοχή σε διαμαρτυρία, καταδεικνύει την έλλειψη συνέπειας της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επιβολή μέτρων.

Συγκεκριμένα, με σημερινή απόφαση απαλλάσσει πολίτη, του οποίου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο λόγω συμμετοχής του σε διαμαρτυρία στη λεωφόρο ΡΙΚ

στις 25 Απριλίου του 2021. 

Το Ανώτατο έκρινε ότι το µέτρο που απαγόρευε την συµµετοχή σε διαδηλώσεις, διαµαρτυρίες ή άλλες εκδηλώσεις, ελήφθη από την Κυβέρνηση κατά το δοκούν.

Στην ετυμηγορία των δικαστών του Ανωτάτου,  επισημαίνεται η έλλειψη συνέπειας από την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά δραστηριότητες στις οποίες επέτρεπε ή δεν επέτρεπε να συμμετάσχουν πολίτες.

Σε άλλο σημείο, προστίθεται πως «δεν εξηγήθηκε γιατί οι δραστηριότητες αυτές επιτράπηκαν με περιορισμούς, ενώ η άσκηση μιας θεμελιώδους ελευθερίας απαγορεύθηκε απόλυτα και προβλέφθηκαν ποινές σε περίπτωση μη συμμόρφωσης».

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου ο εφεσείων αθωώθηκε από το αδίκημα που κάλυπτε η έφεσή του, δηλαδή την παράβαση του διατάγματος δια της συμμετοχής σε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα