Αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων για διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων

Με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των τραπεζικών διαδικασιών και την βελτίωση του τρόπου διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, η doValue Cyprus, ως μέλος του μεγαλύτερου Ομίλου διαχείρισης δανείων και ακινήτων στη Νότια Ευρώπη, εμπλουτίζει τα ψηφιακά εργαλεία της, μέσα από την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής στον τομέα της παρακολούθησης των δανειακών χορηγήσεων.

Ο Όμιλος doValue αναπτύσσει νέο εργαλείο με τη συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη χρηματοπιστωτική αγορά, το οποίο λειτουργεί προδραστικά,

εντοπίζοντας έγκαιρα, δανειακές συμβάσεις που χρήζουν άμεσης διαχείρισης, προτού μετατραπούν σε Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος doValue και η Cardo AI, Fintech που ειδικεύεται στην ανάπτυξη χρηματοοικονομικών τεχνολογιών, συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του εν λόγω ψηφιακού εργαλείου, το οποίο θα ενισχύσει την αποτελεσματική παρακολούθηση και την προληπτική διαχείριση δανείων που ήδη παρουσιάζουν σημάδια καθυστερήσεων.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών επικεντρώνεται στην εξειδικευμένη παρακολούθηση δεδομένων, μέσω της ανάπτυξης προγνωστικών μοντέλων με την αξιοποίηση των αλγόριθμων της Τεχνητής Νοημοσύνης, για την πρόβλεψη και διαχείριση κινδύνων. Μέσω αυτής της καινοτόμου προσέγγισης, επιτρέπεται η έγκαιρη λήψη αποφάσεων προς όφελος τόσο των τραπεζικών οργανισμών, όσο και των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προληπτική διαχείριση των δανείων που βρίσκονται στο Στάδιο 2, δηλαδή στη φάση που εντοπίζονται οι πρώτες καθυστερήσεις, αποφέρει σημαντικά οφέλη στο τραπεζικό σύστημα, ενώ παράλληλα αποτρέπει τυχόν αρνητικές συνέπειες για το ίδιο το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αλλά και τον δανειολήπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αξιοποίηση, Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων,axiopoiisi, mi exypiretoumenon daneion